Af Ritzau - 26/08-16 07:36; Opdateret: 26/08-16 08:02

Allerød-borgmester vil fortsætte egen inddrivelse af gældAllerød-borgmester vil fortsætte egen inddrivelse af gæld

Så længe Allerød Kommune ser en god forretning i selv at indkræve gæld, vil den fortsætte, siger borgmester.

storybild

Skats problemer med at inddrive gæld har fået nogle kommuner til at tage sagen i egen hånd. (Billede: Scanpix/Erik Refner)

I frustration over kollapset i inddrivelsessystemet EFI har flere kommuner tidligere valgt selv at inddrive den gæld, som nogle borgere har til kommunen. En af de kommuner er Allerød.

Her har borgmester Jørgen Johansen (K) ikke tænkt sig at ændre på den model, selv om skatteminister Karsten Lauritzen (V) fredag præsenterer sin plan for genrejsningen af Skat.

Det er nemlig en god forretning for kommunen at bruge flere kræfter og flere folk på selv at indkræve gælden, før de sender opgaven videre til Skat.

- Hvis ikke det var en god forretning, så gjorde vi det ikke. Og det er er rigtigt, at det koster nogle ressourcer, siger Jørgen Johansen.

I Allerød tager kommunen personligt kontakt til borgerne efter to rykkere, før opkrævning af gæld sendes videre til Skat, som protokollen ellers foreskriver.

Kommunen har blandt andet ansat pantefogeder til at få så mange kroner som muligt kradset ind, før sagen sendes videre til Skat.

Ifølge Politiken vil skatteministerens plan indeholde en "ekstraordinær" eftergivelse af gæld på mindst 6,9 milliarder kroner. Ifølge TV2 vil planen også indeholde en styrkelse af Skat med et milliardbeløb og 1000 flere ansatte i 2020.

Jørgen Johansen vil dog se bedre resultatet fra Skats inddrivelse, før han dropper kommunens egen indsats for at indkræve pengene.

- Som udgangspunkt så gør vi det her, fordi vi kan se, at det kan betale sig. Og fordi vi er meget tæt på borgerne i forhold til at kunne lave nogle aftaler med dem. Men det er klart, at hvis tingene ændrer sig, så må vi også genvurdere, om det er den rigtige måde vi gør det på, siger han.

I Allerød-borgmesterens øjne er det ikke optimalt, at staten sletter så meget gæld.

- I bund og grund er min holdning, at hvis man skylder noget, så skal man betale det. Men det er klart, at det er vel et spørgsmål om ressourcer, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki viser helt anderledes...
bt.dk
X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
Frustreret Hareide flytter det danske...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx