Af Niels Pedersen,Bo Poulsen - 15/01-18 19:44

Borgere har fået nok af 'ulækker' dansk byBorgere har fået nok af 'ulækker' dansk by

Folk er dybt forbavsede over, hvad de ser på gaderne

storybild

Her ses Smedegade, som John Mårtensen mener er befængt med hundelort.

John Mårtensen er ved at være godt, gammeldags træt af, at han skal hoppe fra side til side, når han går en tur ved sin bolig på Smedegade i Horsens centrum, fordi der ligger hundelorte overalt.

Det skriver han i et læserbrev i Horsens Folkeblad - og snart skulle det vise sig, at han bestemt ikke står alene med det synspunkt.

'Hvis man tager begge sider, er der mindst 100 stk., og det er kun i Smedegade, jeg taler om. Jeg synes ikke, at hundeejerne kan være det bekendt. Det er for dårligt, at de ikke samler efterladenskaber op efter deres dyr,' skriver John Mårtensen i læserbrevet.

Han bemærker også, at hundeejerne ofte reagerer med et 'beskidt svar', når han påpeger, at de skal rydde kæledyrets afføring op.

Og responsen har været overvældende. På Horsens Folkeblads Facebook-side har der været en mindre læserstorm - eller skulle vi skrive shitstorm - fra brugere som er fuldstændig enige med John Mårtensen - og påpeger, at problemet slet ikke begrænser sig til Smedegade.

Her er blot et lille udpluk af de mange horsensianere, som har fået nok af de ildelugtende hundelorte - og ikke mindst af hundeejerne.

John Mårtensen undrer sig i læserbrevet over, at hundelortene overhovedet er et problem, da der er sat hundeposer op mange steder.

BT har spurgt Horsens Kommune, hvordan de forholder sig til 'shitstormen'. Her lyder det, at man har sat kasser med poser til hundelort op i nogle af byens grønne områder. Derudover kan man få gratis poser på biblioteket, borgerservice og i 'sund by'-butikken. I sidste ende er det dog ikke kommunens pligt at fjerne hundenes afføring.

»Hvis en hunde-ejer skulle have glemt det, så er det grundejernes forpligtelse til at rydde op. Ligesom grundejeren har pligt til at rydde sne og feje, så er det også grundejerens pligt at fjerne hundelorten,« siger afdelingschef for affald og trafik, Allan Lyng Hansen.

Han indrømmer, at det ikke er første gang, at han hører om problematikken, men:

»Jeg tror ikke, at Horsens er hårdere belastet end andre byer. Der er nogle områder, som er mere belastet end andre, men jeg tror ikke, det er værre end hos tilsvarende danske byer.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
SÅDAN! Danskere vinder historisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx