Af - 28/11-15 22:00

41-årige Ras Bolding er goth: Folk råber alt muligt efter mig41-årige Ras Bolding er goth: Folk råber alt muligt efter mig

Ras Boldings garderobe er overvejende sort, og hans gotiske stil bliver ofte kommenteret af forbipasserende på gaden.

storybild

Ras Bolding er medejer af goth-klubben Klub Golem i Odense. (Billede: David Faurskov)

Højt hår, sorte militærstøvler, lynlåse, læder og mørk øjenmakeup.

41-årige Ras Bolding fra Odense betegner sig selv som goth, og hans iøjenfaldende stil tiltrækker ofte opmærksomhed på gaden.

Hver anden går i sort under eksamen
Hver anden går i sort under eksamen

- Det er først og fremmest et æstetisk valg, at jeg ser sådan ud, og så hænger det sammen med min passion for musikken. Jeg vil lade andre om at bedømme, om det samtidig virker provokerende, men jeg er godt klar over, at jeg ikke ser ud som de fleste, fortæller han.

Ras Boldings garderobe er overvejende er stort. Til tider sker det dog, at han kombinerer det sorte med kontrastfarver, ligesom han jævnligt farver sit høje hår i en pangfarve. Lige for tiden er det blåt.

Bodil Jørgensen lå fem dage i koma: Jeg svævede over mig eget lig
Bodil Jørgensen lå fem dage i koma: Jeg svævede over mig eget lig

- Jeg har fået mange kommentarer, når jeg bevæger mig rundt, og folk råber alt muligt efter mig. Jeg er vant til at blive tiltalt på grund af mit udseende, og heldigvis er kommentarerne lige så ofte positive, som de er negative, siger Ras Bolding, som er musiker og medejer af goth-klubben Klub Golem i Odense.

- Mit første møde med musikken var i 80'erne i mine teenageår. Jeg er vokset op med new wave og post punk-musik, og min påklædning kommer først og fremmest med min musikalske interesse, fortæller han.

TV: Havfrueskole er det nye sort - alle vil være Ariel
TV: Havfrueskole er det nye sort - alle vil være Ariel

Ras Bolding lyttede blandt andet til Depeche Mode, Jean Michael Jarre og Kraftwerk i sine teenageår. Det var primært hans far, der introducerede ham til musikken.

Ud over musikkens påvirkning har også film betydet noget for Ras Boldings måde at klæde sig på. Hans mor plejer at fortælle om engang i hans barndom, hvor han skulle klædes ud som Luke Skywalker til fastelavn.

Timm blev fundet bevidstløs i sneen: Nu efterlyser han sine redningsmænd
Timm blev fundet bevidstløs i sneen: Nu efterlyser han sine redningsmænd

- Der var et par syntetiske læderbukser, som hørte med til kostumet, og det næste lange stykke tid var jeg ikke til at få ud af dem igen. Senere forsøgte jeg at blege håret og gå med makeup. Nu er det sådan, jeg ser ud til daglig.

Ras Bolding fortæller, at han altid har haft en følelse af at være anderledes. Han læste bøger, som andre ikke læste og hørte en anden type musik end de fleste. Men i gothmiljøet er der plads til alle, og det er her, han har fundet en samhørighed.

LÆS OGSÅ: Ny trend: Kaktus-euforien stikker helt af

LÆS OGSÅ: Blogger Signe Sjøstrøm guider: 5 julefrokoster - 5 looks

LÆS OGSÅ: Blogger Sandra Willer guider: Fjer, glimmer og velour

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Samuelsen ser ingen anledning til at...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx