Af Sanne Fahnøe - 09/05-18 14:15

Peter Palland i sit seneste interview: Gav rørende beskrivelse af venskabet med Morten Peter Palland i sit seneste interview: Gav rørende beskrivelse af venskabet med Morten

I sommeren 2016 interviewede TV2 Morten Jensens bedste ven Peter Palland. Genlæs artiklen herunder i anledning af, at Morten Jensen er gået bort, 41 år gammel.

storybild

(Billede: NILS MEILVANG)

Artiklen blev bragt første gang den 8. august 2016.

Det er 25 år siden, at de to venner med Downs syndrom Morten Jensen og Peter Palland tonede frem på TV 2 for første gang. Nu nærmer de sig de fyrre og nyder stadig livet i hinandens selskab.

Hele Danmark har fulgt med, mens Morten og Peter har delt deres op- og nedture med os, siden de som kun 14-årige blev opdaget af tv-journalisten Nick Horup i TV 2-programmet 'Er jeg da helt gak, mor'.

Det er gennem årene blevet til en stribe tv-progrmmer med de to, og deres popularitet er vokset støt. Mandag aften viser TV 2 i anledning af jubilæet det aller første program med Morten og Peter, der i dag er 39 år gamle, og derfor har de talt med de to tv-stjerner om alle årerne som danskernes darlings.

De har været venner side vuggestuen, og de er stadig tætte, fortæller de.

»Vi har fulgt hinanden i snart 40 år. Det er vores venskab. Jeg ved godt, at han er stor, men jeg holder af ham, altså. Så derfor,« siger Peter Palland om sit venskab med Morten Jensen.

Han arbejder i dag som dj og vært på Rengbuens radiostation. Regnbuen er et aktivitets- og samværstilbud i Ringsted Kommune for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.

Få meter fra Mortens studie arbejder hans nære ven Peter i køkkenet, så deres hverdag hænger stadig sammen. Peter forbereder buffetten og tager opvasken i institutionen, så de to venner spiser frokost sammen.

Morten Jensen bor i et bofællesskab, mens Peter Palland bor hjemme hos sin mor.

Det er blevet til en hel stribe programmer med de to, som charmerede sig ind på seerne og fik tv-stationen til at lave en føljeton. Og man har også kunnet følge med, når de indimellem har haft kurrer på tråden. For eksempel var Morten i et af programmerne knap så tilfreds med, at Peter ikke krammede ham nok.

»Vi diskuterer i filmene, men vores venskab er, at vi er venner,« siger Peter Palland.

Vennernes berømmelse har også ført til møder med nogle af deres store idoler. De har både hilst på kronprinsparret og tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt. Og et venskab med fodboldspilleren Martin Jørgensen er det ligefrem blevet til.

Dog har OL for udviklingshæmmede i 2003 været den største oplevelse for de to, forklarer de i interviewet. Her kommenterede de på åbningsceremonien.

27. august ryddels hele eftermiddagsfladen på TV 2 for at vise alle programmerne med Morten og Peter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Hareide om smertehelvede: 'Når du...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Princess Natascha afslører sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx