Af Ritzau - 31/01-17 08:20

Kæmpe interesse fører til et officielt DM i Counter-StrikeKæmpe interesse fører til et officielt DM i Counter-Strike

Med en række arrangementer i flere byer arrangeres der nu et officielt DM i computerspillet Counter-Strike.

storybild

Det danske hold Astralis vandt i weekenden, hvad flere betegner som det uofficielle VM i Counter-Strike. Nu kommer der et officielt DM i computerspillet. (Billede: Scanpix/Kevin C. Cox)

I weekenden vandt det danske Counter-Strike-hold Astralis en kæmpe turnering i USA med en præmiesum på 3,5 millioner kroner.

Og interessen for Counter-Strike og e-sport i det hele taget er så stor, at det første officielle danmarksmesterskab i netop Counter-Strike nu bliver arrangeret.

Det kommer til at foregå over en række datoer i flere af landets største byer, hvor man som borger kan komme ind og overvære dysten i det populære skyde- og strategispil.

Det forklarer direktøren for organisationen esport.dk, der er medarrangør af DM.

- Udviklingen på den danske e-sport-scene eksploderer. Vi glæder os til at komme til Aarhus og Odense og vise e-sporten frem for borgerne, hvor der også bliver mulighed for at prøve e-sport-spil og stille spørgsmål, uanset om man er forælder, forening eller virksomhed, skriver Zahid Butt, direktør hos esport.dk og Copenhagen Games, i en pressemeddelelse.

Der bliver plads til seks hold i finalen, der holdes 12. april i København. Her skal deltagerne dyste om titlen og 150.000 kroner.

Hos specialforbundet Esport Danmark er man begejstret for, at der nu kommer et DM.

- I Esport Danmark mener vi, det er vigtigt at støtte initiativer, der har til formål at styrke fællesskabet og udbredelsen af e-sport. Esport.dk har gang på gang vist, at de formår at skabe gode oplevelser for spillerne, og det vil vi som det danske e-sport-forbund selvfølgelig gerne bakke op om, siger formand Thomas Koed.

De åbne kvalifikationsturneringer holdes 11. februar i DOK 5000 i Odense og 11. marts i Bruun's Galleri i Aarhus.

Derudover er der onlinekvalifikation, som interesserede kan følge hjemme fra stuen, hvor ekspertkommentatorer vil guide seere igennem slagets gang.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk sanger står frem med kæresten:...
bt.dk
Ny liste opfordrer til drab på danske...
bt.dk
Trumps huskeliste til sig selv er...
bt.dk
Iskold luft mellem Sex and the...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx