Af - 01/11-16 10:46

Fængselsbetjent til Nedim: 'Du kan kalde mig Hitler'Fængselsbetjent til Nedim: 'Du kan kalde mig Hitler'

Tidligere bandeleder Nedim Yasar oplevede at blive udsat for chikane, da han sad i fængslet. Han advarer om, at chikane mod indsatte øger volden både inden- og udenfor murene

storybild

Nedim Yasar har tidligere været bandeleder. I dag er han ude af kriminalitet og er vært på programmet Politiradio på Radio24syv og frivillig hos Røde Kors. (Billede: Privatfoto)

Nedim Yasar er tidligere bandeleder og har siddet inde fire gange. Her oplevede han, at 99 procent af de fængselsbetjente, han mødte, var gode betjente, der fulgte reglerne, men den sidste ene procent gjorde, hvad de kunne for at genere ham og andre indsatte mest muligt.

“Jeg skrev mig på listen til at komme på gårdtur hver dag, men nogle af de betjente, der ikke kunne lide mig, kunne finde på at sige, at jeg ikke stod på listen, så jeg ikke kom ud. De ‘glemte’, at jeg skulle have frokost, og jeg oplevede også, at de ikke gav mig de 10-15 minutter, vi havde at bade i. De slukkede vandet efter fem minutter, og så stod jeg der med sæbe over det hele”.

Nedim er langt fra den eneste, der har oplevet, at blive udsat for chikane under afsoning. I en ny Brugerundersøgelse fra Kriminalforsorgen oplyser hver fjerde indsatte, at de har oplevet at blive mobbet af fængselsbetjente. Hver femte har fået trusler.

Nedim oplevede også, at betjentene kom ind i hans celle og provokerede ham, og særligt en vagt var efter ham, da han sad i Vestre Fængsel.

“Han chikanerede mig hele tiden. Når jeg spurgte om hans navn, så jeg kunne klage over ham, ville han ikke udlevere det. Han sagde, at jeg kunne kalde ham Hitler.”

Nedim husker, at hans advokat klagede til fængslet fire gange, før chikanen stoppede, fordi vagten flyttede.

Han advarer i dag om, at chikane fra nogle fængselsbetjente mod indsatte, kan føre til, at der kommer mere vold mod fængselsbetjente både i og udenfor fængslerne.

"Lige nu ser vi effekten af, hvad der sker, når folk føler sig meget dårligt behandlet inde i fængslerne, så tager volden mod vagterne til."

Nedim Yasar er i dag ude af bandelivet og er vært på programmet Politiradio på Radio24syv og frivillig hos Dansk Røde Kors.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Omar blev dødsdømt for terror: Nu bor...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx