Af - 20/04-14 21:04; Opdateret: 20/04-14 23:21

Dansk stjernerytter droppet af sponsor efter mishandlingssagDansk stjernerytter droppet af sponsor efter mishandlingssag

Foderproducenten Equsana har opsagt samarbejdet med Andreas Helgstrand.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Andreas Helgstrand har været i vælten de seneste par dage, efter der opstod en voldsom Facebook-debat over nogle billeder, hvor det lignede, at hesten Akeem Foldager var blevet mishandlet.

- Efter gensidig forståelse parterne imellem har Equsana dd. opsagt sponsoraftalen med Helgstrand Dressage, skriver Equsana i en pressemeddelelse.

Ikke første gang hestematador afsløres med såret hest
Ikke første gang hestematador afsløres med såret hest

Foderproducenten Equsana oplyser, at den firedobbelte vinder af DM i dressur ikke har levet op til sin del af sponsoraftalen, da Equsana-sponsorede ryttere skal leve op til et etisk regelsæt.

- Det er derfor dyrlægens rapport, der ligger til grund for Equsanas endelige afgørelse om at opsige sponsoratet. Derudover har udmeldingerne fra Dansk Ride Forbund, Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn også vægtet i beslutningen, lyder det fra firmaet.

Såret hest får fri fra træning
Såret hest får fri fra træning

Dansk hestematador skjuler smertende sår med skosværte
Dansk hestematador skjuler smertende sår med skosværte

Det var billeder, hvor det lignede, at Helgstrand havde forårsaget sår på Akeem Foldagers flanke, der var med til at skabe den heftige debat. Dette viste sig dog ikke at være sandt, dog vurderede dyrlægen Peter Busk, at Helgstrand havde trænet hesten for hårdt:

- Den blålige misfarvning (af tungen, red.) og afværgereaktionen for højre kæbegren er et klart udtryk for forkert anvendelse af udstyr eller hjælpere. Dansk Ride Forbund har indskærpet overfor Andreas Helgstrand, at brugen af kandaren har været helt uacceptabel og ikke i overensstemmelse med vores etiske retningslinjer, lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Rideforbund.

På Andreas Helgstrands personlige hjemmeside skriver han:

- Det er helt uacceptabelt, at Akeem får blå tunge. Det må ikke ske, og vi vurderer, det er kæden på kandaret, der har været for stram. Det blev omgående justeret, lyder det.

- Vi kan godt forstå, at billeder som disse skaber debat, og vi har haft fuldt fokus på at foretage de ændringer, der var nødvendige - herunder en justering af hovedtøjet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsens forsvarer: Det foregik...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx