Af - 15/11-16 08:16

Så mange unge danske kvinder bliver tilbudt betaling for sexSå mange unge danske kvinder bliver tilbudt betaling for sex

- Der er en udbredt opfattelse hos nogle mænd, at kvinder er til at købe. At seksuelle ydelser er til salg, siger mandeforsker.

storybild

Arkivfoto af en prostitueret. (Billede: Scanpix/Annett Bruhn)

Næsten hver tiende unge kvinde er blevet spurgt, om hun vil have sex mod betaling eller en tjeneste, viser en ny undersøgelse. Det skriver Fagbladet 3F.

9,1 procent af de danske kvinder mellem 18 og 35 år har uønsket stået ansigt til ansigt med spørgsmålet om at bytte sex for penge eller tjenester, viser en ny undersøgelse foretaget af Analyse og Tal for Fagbladet 3F.

Overblik: Så mange danske mænd har købt sex hos en luder
Overblik: Så mange danske mænd har købt sex hos en luder

Når en mand foreslår at handle sex med en kvinde, er det sjældent fordi hun fremstår som prostitueret. Ifølge Kenneth Reinicke, lektor i mandeforskning ved Roskilde Universitet, kan måden, vi diskuterer prostitution i offentligheden på, påvirke de danske mænds holdninger til kvinder generelt.

- Der er en udbredt opfattelse hos nogle mænd, at kvinder er til at købe. At seksuelle ydelser er til salg, siger Kenneth Reinicke.

24-årige Samantha er alenemor og 'sugarbaby': Jeg er ikke prostitueret
24-årige Samantha er alenemor og 'sugarbaby': Jeg er ikke prostitueret

Kvinder bliver ikke kun tilbudt at sælge seksuelle ydelser i nattelivet og af fremmede. Nogle gange sker det også på arbejdspladsen, forklarer Anette Borchorst, professor i kønsforskning ved Institut for Statskundskab på Aalborg Universitet.

- Det er dybt problematisk – især hvis det foregår på en arbejdsplads, hvor der er et afhængighedsforhold til ham, der udøver sexchikanen. Det ser vi i en del sager. F.eks. en sekretær, der skal på rejse og bliver indlogeret i samme værelse som chefen. Eller når der er tale om et uddannelsesforhold, siger Anette Borchorst.

LÆS OGSÅ: Mor solgte sine handicappede døtre til prostitution

LÆS OGSÅ: Forbund om købesex: Pas på med at bestemme over politimænds fritid

LÆS OGSÅ: Kvinder kræves fængslet for vold og rufferi i Nordsjælland

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
LIGE NU: Politiet massivt til stede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx