Af Ritzau - 31/05-17 07:52; Opdateret: 31/05-17 10:27

Rekordfå danskere betaler topskatRekordfå danskere betaler topskat

Færre skal betale topskat, mener regeringen. Men faktisk betaler færre end nogensinde den høje skattesats.

storybild

Regeringen vil se på topskattegrænsen. Men det ligger ikke fast endnu, hvad der skal ske, siger Venstres finansordfører, Jacob Jensen (i midten). Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Keld Navntoft)

Antallet af personer, der betaler topskat, er på det laveste niveau nogensinde. Og det vil fortsætte med at falde de kommende år. Så 435.000 personer vil betale topskat i 2022.

Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Den kommer, efter at regeringen har slået fast, at den ønsker at mindske antallet af topskattebetalere.

- Topskatten vil efterhånden være en skat, som kun de ti procent rigeste betaler, siger Lars Andersen, direktør i AE.

Topskatten er på 15 procent. Den betales i dag af personlig indkomst over 521.304 kroner før AM-bidrag. Frem mod 2022 vil grænsen blive hævet yderligere.

Grænsen for, hvornår der skal betales topskat, er blevet hævet løbende siden 2012. Her fik den daværende SRSF-regering vedtaget en skattereform med opbakning fra Venstre og Konservative.

Da antallet af topskatteydere var på sit højeste i 2008, betalte cirka en million personer topskat. Dengang var topskattegrænsen væsentligt lavere.

Og der var eksempler på både sygeplejersker og metalarbejdere, der betalte topskat.

Men sådan er det ikke mere. Og det vil slet ikke være det, når 2012-skattereformen er fuldt gennemført i 2022, fastslår Lars Andersen.

- Der vil være atypiske metalarbejdere, for eksempel på boreplatforme, der har meget høj indkomst. Men den typiske metalarbejder vil ikke komme til at betale topskat, siger han.

Venstres finansordfører, Jacob Jensen, mener, at de 435.000 personer, der ventes at betale topskat i 2022, stadig er for mange.

Det er vigtigere at få folk til at give den en ekstra skalle end at få penge fra topskat i statskassen, mener han.

- Det er vigtigt at give en gulerod for at lægge nogle ekstra timer på arbejdspladsen. Der er en hel der, der betaler topskat. Og der er også en hel del, der vil komme ind i topskatten, hvis de lægger nogle ekstra timer.

- Så det er også af hensyn til dem, at vi gerne vil give en ekstra gulerod ved at kigge på topskattegrænsen. Hvordan det skal skrues sammen, har vi ikke lagt os fast på endnu, siger Jacob Jensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerne stillede op til billede med...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
Stort salg vakler: Kendt dansker kan...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovligt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx