Af - 21/04-15 18:39

Spektakulært naturfænomen på himlen i aften: Her kan du se detSpektakulært naturfænomen på himlen i aften: Her kan du se det

Der er mulighed for at se nordlys i løbet af de næste tre nætter, oplyser DMI.

Bildstrecke im Grossformat »

Tirsdag, onsdag og torsdag nat er der mulighed for at se nordlys over Danmark. Her er det billeder fra andre steder i verden.

Der er absolut ingen grund til at blive indenfor i disse dage. Solen skinner fra morgen til aften, og nu melder DMI, at man kan se nordlys, hvis man bevæger sig ud i de sene aftentimer.

Det drejer sig om de næste tre nætter, altså den 21.-23. april. Her vil den magnetiske aktivitet være kraftigere, end den har været i lang tid, og det betyder altså nordlys over Danmark, lyder det fra DMI.

Det er dog ikke alle steder i landet, der tirsdag aften og natten til onsdag vil have lige gode muligheder for at få øje på det smukke himmelfænomen. Prognogserne lyder på klart vejr i den nordlige del af landet, mens der i den sydlige er risiko for skyer.

Nu bliver det varmt: Her kan de prale med 21 grader i dag
Nu bliver det varmt: Her kan de prale med 21 grader i dag

Især i Sydvestjylland ser det problematisk ud, og her skal man nok ikke forvente nordlys i første omgang. DMI melder, at nord- og midtjyderne har de bedste chancer for at se det.

Helt omvendt bliver det så natten til torsdag. Her kommer skyerne nordfra, og det betyder, at den sydlige del af landet vil have de bedste muligheder for at se det spektakulære nordlys.

DMI giver et par råd med på vejen, hvis du har planer om at se nordlyset. Kig mod nord og undgå så vidt muligt at have for meget lys i nærheden.

DMI: Sådan bliver din sommer
DMI: Sådan bliver din sommer

TV: Dagens Hemmingsen - Vinder Jonas Paradise Hotel?
TV: Dagens Hemmingsen - Vinder Jonas Paradise Hotel?


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx