13/11-15 15:40

Løkke: Vores udlændingepolitik holder flygtninge vækLøkke: Vores udlændingepolitik holder flygtninge væk

På grund af Danmarks politik de seneste år får vi færre asylansøgere end vore nabolande, mener statsministeren.

storybild

(Billede: Borberg Thomas)

Antallet af flygtninge, der søger til Danmark, er historisk højt. Der er således allerede kommet flere asylansøgere til Danmark end hele sidste år, men havde det ikke været for den politik, skiftende regeringer har ført, var der kommet endnu flere.

Sådan lyder vurderingen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han fredag præsenterer 34 forslag til nye stramninger af udlændingepolitikken.

- Vi lægger op til at stramme adgangen til Danmark, så relativt færre kommer hertil. Vilkår betyder noget.

- Den realistiske udlændingepolitik, der har været ført i Danmark en årrække, har været med til, at antallet af flygtninge, der er kommet til Danmark de seneste år, har været lavere end i vores nabolande, siger Lars Løkke Rasmussen.

Regeringen vil blandt andet kræve tre års ophold, før flygtninge, der ikke har konventionsstatus, kan få familiesammenføring, ligesom den vil kræve, at asylansøgere selv betaler for deres ophold, hvis de kan.

Regeringen er også klar til at indkvartere flygtninge i telte - dog kun enlige mænd.

- Danmark skal ikke være særskilt attraktivt op mod andre lande at søge asyl i. Men antallet, der kommer hertil, afhænger også af faktorer, der er uden for vores rækkevidde, siger Løkke.

Regeringen har dog foreløbig ingen planer om at indføre grænsekontrol.

- Vi følger situationen time for time og har beredskabet til at indføre grænsekontrol. Men efter at Sverige har haft grænsekontrol i et døgn, er det vores vurdering, at øget grænsekontrol vil føre til stigende asyltal, siger statsministeren.

- Det er vores håb, at vi i de kommende dage kan få lagt sidste hånd på en aftale om finansloven for næste år, og vi så kan optage forhandlinger med partier, der kan se sig selv i det, regeringen har lagt frem.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Regeringen: Flygtninge skal vente tre år på familien

LÆS OGSÅ: Flygtninge i telte: Regeringen præsenterer ny asylpakke

LÆS OGSÅ: Qvortrup: Asylstramninger er symbolpolitik uden effekt

LÆS OGSÅ: Løkke og Pind: Vi holder os inden for konventionerne

LÆS OGSÅ: ASYLPAKKEN: Her er regeringens 34 flygtningetiltag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx