Af - 21/07-15 19:29

Derfor falder kvinder for ældre mændDerfor falder kvinder for ældre mænd

- Det er langt fra unormalt, siger eksperten.

Bildstrecke im Grossformat »

De fleste kvinder har det med at finde sammen med en fyr, der er lidt ældre end dem selv. Måske fem år, måske 10 år, men fyren skal næsten altid være lidt ældre. Og hvordan kan det egentlig være?

Det norske kvindesite, kk.no, har spurgt Ulla Aasland, som er sexologisk rådgiver, og hun bekræfter det også: Det er langt fra usædvanligt, at kvinder tiltrækkes af ældre mænd.

- I et heteroseksuelt forhold ser man ofte, at kvinder som regel vil have en mand, der er noget ældre end dem selv. Der er selvsagt variationer, men dette er snittet - og det stemmer også godt overens med den evolutionære psykologiske teori, siger Ulla Aasland.


Ny forskning: Derfor er du måske 20 år ældre end du tror
Ny forskning: Derfor er du måske 20 år ældre end du tror


Kan give problemer

Den teori lyder, at mænd tiltrækkes af unge kvinder i den fødedygtige alder, mens kvinder tiltrækkes af erfarne mænd, som har evnen til at forsørge kvinden og hendes familie.

Ifølge Ulla Aasland har det dog sine udfordringer, hvis man finder sammen med en partner, der er meget ældre end en selv.

- Der er stor sandsynlighed for, at der dukker nogle udfordringer op. Særligt med tanke på helbredsmæssige udfordringer, som sygdom, manglende sexlyst, energiniveau og forskellige præferencer med tanke på aktiviteter og interesser, forklarer hun.

Ægte kærlighed: Par dør hånd i hånd efter 88 år sammen
Ægte kærlighed: Par dør hånd i hånd efter 88 år sammen

Hvis du er i tvivl om aldersforskellen er for stor, kan du med fordel bruge den klassiske regel, hvor du dividerer din egen alder med to og lægger syv til.

- Den regel er ikke så dum, men som udgangspunkt findes der ingen særlige regler her, så det må parterne selv vurdere, siger Peder Kjøs, der er specialist i klinisk voksenpsykologi.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fransk bager får bøde for at arbejde...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen skal...
bt.dk
Flere kvinder føler sig krænket af...
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx