13/11-15 12:17; Opdateret: 13/11-15 12:44

Region Syddanmark skiller sig af med sundhedsdirektørRegion Syddanmark skiller sig af med sundhedsdirektør

Efter et politisk mindretal har udtrykt mistillid til Jens Elkjær, forlader han jobbet som sundhedsdirektør.

storybild

Arkivfoto (Billede: Borberg Thomas)

Et skænderi i 2013 mellem daværende regionsdirektør, Mikkel Hemmingsen, og regionens sundhedsdirektør, Jens Elkjær, bragte begge personer i fokus, da det i denne måned kom frem, at regionen måtte bruge 827.000 kroner på advokathjælp til at løse konflikten.

Nu forlader Jens Elkjær sin post som sundhedsdirektør i Region Syddanmark, oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Efter det kom frem, at regionen havde brugt de mange penge - heriblandt 340.000 kroner på at forhandle en ny kontrakt til Jens Elkjær - krævede et mindretal i regionsrådet med Socialdemokratiet i spidsen sundhedsdirektørens afgang.

Det afviste regionsrådsformand, Stephanie Lose (V), men efter kravet blev fremsat, har Jens Elkjær ifølge pressemeddelelsen givet udtryk for, at han var bekymret for ikke at kunne "løse sin opgaver som sundhedsdirektør tilfredsstillende."

- Det er en bekymring, jeg tager til efterretning – men også deler, selvom jeg beklager situationen dybt, siger Stephanie Lose.

- Jeg har drøftet det med gruppeformændene og vil på den baggrund mandag den 23. november bede forretningsudvalget og regionsrådet om mandat til at forhandle en fratrædelsesaftale med Jens Elkjær.

I marts 2015 afleverede konsulentfirmaet Muusman en rapport, der konkluderede, at Jens Elkjær fortsat havde store samarbejdsproblemer og derfor burde placeres i en retrætepost som kommitteret uden ansvar for sygehusene.

Region Syddanmark oplyser i pressemeddelelsen, at Jens Elkjær i en periode vil arbejde med at overdrage sine opgaver. Ledelsen af sundhedsområdet vil indtil videre blive varetaget af regionsdirektør Jane Kraglund og konstitueret direktør Mads Haugaard.

LÆS OGSÅ: Regionsbosser forgyldes og går på pension

LÆS OGSÅ: Se kortet: Her bor de fedeste danskere

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Mand omkommet - faldt i vandet ved havn
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx