Af - 28/04-14 08:28

Dataovervågning afslører socialdemokratisk 'tæskehold'Dataovervågning afslører socialdemokratisk 'tæskehold'

Berlingskes dataovervågning af socialdemokraten Jens Joel har afsløret, at partiet arbejder med tæskehold for at sætte oppositionen i dårligt lys.

storybild

En gennemgang af Jens Joels(S) email, viser, afslører socialdemokratiske tæskehold. (Billede: Polfoto/DUPONT SISSE)

Berlingske har fået adgang til det socialdemokratiske folketingsmedlem, Jens Joels, email. Det viser, at partiet bruger nogle noget aggressive metoder for at sætte oppositionen i et dårligt lys.

Mette Frederiksen om S-krise: Danskerne har ret
Mette Frederiksen om S-krise: Danskerne har ret

En gennemgang af emails viser, at der findes en gruppe på otte til ti socialdemokrater under navne som 'Nydelsesringen' og 'Aktionsgruppen', som beskæftiger sig med at finde gode nyheder for Socialdemokratiet og sætte fokus på dårlige historier for blandt andet Venstre.

Mette F forsvarer Thorning: Stop den ensidige kritik
Mette F forsvarer Thorning: Stop den ensidige kritik

- Ja, det findes. Vi koncentrerer os om medieovervågning og om at sætte en dagsorden. Det er relativt ukontroversielt, siger Jens Joel til Berlingske.

Jens Joel har indvilliget i at lade Berlingske få adgang til hans persondata. Det samme har uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen fra de Radikale gjort. Jens Joel mener, som sagt, at det er helt på sin plads med den slags grupper og, at det er helt normal praksis hos alle partier.

To nye profiler puster til gløderne i Socialdemokraternes krisebål
To nye profiler puster til gløderne i Socialdemokraternes krisebål

- Det er altså ikke usædvanligt at have et tæskehold på Christiansborg. Når vi står nede i folketingssalen til åbningsdebat, sender alle partierne deres tæskehold, siger Jens Joel.

Politisk journalist på Weekendavisen, Hans Mortensen, fortæller at han ikke kendte til disse socialdemokratiske tæskehold men, at Venstre faktisk var først med den slags grupper. Men han mener ikke, at det er positivt for socialdemokraterne, at disse grupper nu bliver lagt frem for offentligheden.

Pia K: Jeg forstår hvis man ikke stoler på politikerne
Pia K: Jeg forstår hvis man ikke stoler på politikerne

- Christiansborg-politikerne fører i stigende grad kampagner, der kører mere på modstandernes svagheder end på egne styrker. Men man skal passe på med, at disse taktiske træk ikke bliver for synlige. Det svarer til, at en tryllekunstner får afsløret sine tricks, siger Hans Mortensen til Berlingske.

EL fylder 25: Vi har overtaget SF's opgave mener stifter
EL fylder 25: Vi har overtaget SF's opgave mener stifter

Socialdemokraterne Pernille Rosenkrantz-Theil, Jens Joel, Rasmus Prehn, Thomas Jensen, Ole Hækkerup, Benny Engelbrecht, Magnus Heunicke og Jacob Bjerregaard er nogle af de navne Berlingske oftest er stødt på i disse tæskehold.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bokselegendens rørende bisættelse:...
bt.dk
Tre sikre og en masse spørgsmålstegn:...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx