Af - 31/03-15 17:36

Ny opdagelse til gavn for alle: Slut med at lugte af svedNy opdagelse til gavn for alle: Slut med at lugte af sved

Hvis du mest af alt føler dig som et ildelugtende stinkdyr, når du sveder, så er der nu hjælp på vej i form af en ny og helt anderledes fungerende deodorant.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Når vi lugter skidt under armene skyldes det, at en bestemt nyopdaget bakterie holder festmiddag i vores sveds proteiner.

Men forskere har nu fundet, hvilke bakterier der producerer de værste lugte under bakteriernes fest. Opdagelserne baner vej for helt nye deodoranter, der får os til at dufte sødt i stedet for surt.

- Det har været vidst i mange år, at sveden i sig selv ikke lugter. Men lugten opstår, når bakterierne spiser svedens sukkerproteiner og derved udløser såkaldte thioalkoholer i processen, forklarer forskerne ifølge Daily Mail og fortsætter:

- Thioalkoholerne lufter så stærkt at blot en dråbe i en trillion dråber vand kan skabe en grim stank.

Pumper mod cancer: Pigernes sved støtter kræftramte
Pumper mod cancer: Pigernes sved støtter kræftramte

Ifølge læge, Dan Bawdon, der har ledet forskningsarbejdet, har vi typisk en række forskellige bakterier i vores armhuler. Men det er kun tre, som alle er medlemmer af stafylokok-familien, som får vores sved til at stinke:

- Det var overraskende for os, at vejen til dårligt lugtende armsved kun er nogle ganske få bakterier, forklarede han i dag i Birmingham på den årlige internationale konference for mikrobiologi.

Når forskerne mener, at deres opdagelser kan føre til udvikling af helt nye superdeodoranter, så skyldes det, at almindelige eksisterende deodoranter er lavet til at dræbe så mange bakterier i armhulen som overhoved muligt. Superdeodoranter vil kun skulle ramme de nyopdagede tre bakterier og således blive meget mere effektive.

- Hvis man kan nøjes med helt specifik at gå efter de bakterier, som laver thioalkoholer, kan du markant reducere folks produktion af kropslugte, forklarer læge Gavin Thomas, som også har deltaget i projektet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
AaB-formand om chok-fyring: Sådan...
bt.dk
To mænd fyret efter julefrokost i...
bt.dk
Asger var alene - pludselig sad armen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx