Af - 10/10-15 18:44

25-årige Freja: - Mine hygiejnebind gav mig smertefuldt udslæt i underlivet25-årige Freja: - Mine hygiejnebind gav mig smertefuldt udslæt i underlivet

Bind og trusseindlæg kan være skadelige, det oplevede Freja Nielsen.

Bildstrecke im Grossformat »

Metroxpress skrev fredag om, hvordan parfume i dine bind og trusseindlæg kan give kløe, udflåd, eksem og livsvarigt allergi.

Det har 25-årige Freja Nielsen oplevet på egen krop. Hun brugte i mange år mærket Always uden problemer, men en dag for et års tid siden begyndte bindene at give hende udslæt.

Eksperter advarer: Disse bind kan være skadelige for dit underliv
Eksperter advarer: Disse bind kan være skadelige for dit underliv

Freja Nielsen oplevede både svie, kløe og hævelse i underlivet.

- Det var sindsygt smertefuldt. Det kløede og sved så voldsomt, at jeg ikke engang kunne tørre mig, efter at jeg havde tisset, forklarer hun til metroxpress.

26-årig: Derfor lod jeg menstruations-blodet flyde under maraton
26-årig: Derfor lod jeg menstruations-blodet flyde under maraton

Det var så slemt, at hun i begyndelsen troede, at det var en sygdom. Hun regnede på ingen måde med, at det kunne være hendes hygiejneprodukter, der gav hende reaktionen.

Men efter noget tid, gik det op for hende, at reaktionerne stoppede efter hendes menstruation - og det derfor måtte skyldes et produktion i forbindelse med menstruationen.

- Jeg var virkelig overrasket over, at det var mine bind, der fremkaldte det. De er jo designet til at skulle bruges 'dernede', siger Freja Nielsen.

Maria plaget af slemme bylder: Hvem ville nogensinde have et barn med mig?
Maria plaget af slemme bylder: Hvem ville nogensinde have et barn med mig?

Freja Nielsen er ifølge hende selv ikke normalt sart overfor parfumerede produkter og bruger parfume og parfumeret bodylotion uden at slå ud.

- Det er skræmmende, at man fylder noget med parfume, som skal ned mellem benene. Jeg kan ikke se, hvad det skal gøre godt for, lyder det fra Freja Nielsen.

Det kunne forbrugerne metroxpress mødte på gaden heller ikke. Her kan du se, hvordan de reagerer, når de finder ud af at bind og trusseindlæg er fyldt med duft.


En af de producenter, der laver flere slags bind med duft, er Always. Metroxpress ville gerne have spurgt Always, om deres bind indeholder parfume, men det var lørdag ikke muligt.

LÆS OGSÅ: Nu får 'Barbie' langt om længe sin menstruation

LÆS OGSÅ: Lægen til spiseforstyrret 18-årig: Du er ikke tynd nok til behandling

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

S-profil kan være færdig i dansk politik
bt.dk
Udbetaler millioner i gyldne...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx