Af Ritzau - 20/12-16 08:29; Opdateret: 20/12-16 09:04

Journalist dropper alligevel anke i Se og Hør-sagenJournalist dropper alligevel anke i Se og Hør-sagen

Ken B. Rasmussen accepterer straf på fire måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste.

storybild

Det var Ken B. Rasmussen, der tilbage i 2014 fik Se og Hør-sagen til at rulle, da han i romanen "Livet, det forbandede" afslørede det kontroversielle samarbejde med den såkaldte tys-tys-kilde. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

En af de dømte journalister i Se og Hør-sagen vil alligevel ikke have sin sag behandlet i landsretten. Samtidig har anklagemyndigheden valgt at trække sin anke tilbage. Det oplyser Retten i Glostrup til Politiken.

Dermed skal landsretten kun behandle ankesagen mod en enkelt af de dømte - en forhenværende systemoperatør hos Nets.

Ved ankefristens udløb stod det ellers klart, at en af de dømte journalister havde anket sin dom på fire måneders betinget fængsel til landsretten. Samtidig havde anklagemyndigheden kontraanket.

Men nu har begge parter altså ombestemt sig.

Efter alt at dømme er der tale om journalisten Ken B. Rasmussen. Sagens anden journalist, Kasper Kopping, har nemlig tidligere fortalt, at han ikke ville anke.

Både Ken B. Rasmussen og Kasper Kopping blev af Retten i Glostrup idømt fire måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste.

Anklagemyndigheden havde krævet ubetinget fængsel i otte-ti måneder. Ikke desto mindre har man også her affundet sig med dommen fra Glostrup.

- Vi er jævnt hen tilfredse med byretsdommen, siger anklagemyndighedens kommunikationschef, Mikkel Thastum, til Politiken.

Det var Ken B. Rasmussen, der tilbage i 2014 fik Se og Hør-sagen til at rulle, da han i romanen "Livet, det forbandede" afslørede det kontroversielle samarbejde med den såkaldte tys-tys-kilde.

Under retssagen har Ken B. Rasmussen insisteret på, at romanen var ren fiktion. Men den udlægning troede Retten i Glostrup ikke på.

I byretten endte det da også med, at den forhenværende systemoperatør hos Nets fik den hårdeste straf på halvandet års fængsel.

Her havde anklagemyndigheden krævet ubetinget fængsel i op til tre år.

Det er endnu ikke afgjort, hvornår ankesagen skal for landsretten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx