Af - 26/04-17 22:59

Rugbrødsforme, rugemaskiner og ragelse: Disse mærkelige ting kan du leje på nettetRugbrødsforme, rugemaskiner og ragelse: Disse mærkelige ting kan du leje på nettet

Det er blevet populært at leje sine ejendele ud på nettet. På udlejningsportalen Yepti oplever man især en stigende interesse hos de unge.

Bildstrecke im Grossformat »

Popcornmaskiner, rugbrødsforme, sumodragter og Louis Vuitton-tasker. Der er efterhånden ikke grænser for, hvilke ejendele, der bliver lejet ud på nettet – og interessen er stigende.

Det erfarer man især på udlejningsportalen Yepti, der har næsten 10.000 brugere. Her er det muligt at leje de ejendele ud, som står og trækker støv i hjørnet – eller låne den hoppeborg til børnefødselsdagen, som man ellers ikke ville have råd til at erhverve sig.

- Mange er vokset op med at skulle eje, men vi kan se, at mange ikke længere har det samme behov. Der er en stigende tendens til, at folk hellere vil leje frem for at eje, for mange ting bruger vi kun i kort tid, siger Yeptis direktør Jan Mølhave.

Ifølge ham, er der mange unge, som har taget lejekonceptet til sig. Og kreativiteten fejler intet, når det kommer til at leje de ting ud, som man ikke selv bruger.

Du kan blandt andet få fingrene i en rugemaskine, barnevogn eller rugbrødsform, som du kan leje for et bestemt beløb per dag.

Popcornmaskiner hitter
Hos Yepti er det især værktøj, luksusvarer og festlige ejendele, såsom popcornmaskiner, der hitter.

Og Jan Mølhave er sikker på, at den stigende interesse for at leje ud blandt andet skyldes, at mange er blevet mere bevidste om at passe på miljøet:

- Folk er blevet mere bevidste om deres forbrug. Flere køber eksempelvis økologisk i supermarkedet. Samtidig vil man gerne have noget i god kvalitet, men mange har eksempelvis ikke lyst til at købe et kamera til 10.000 kroner, som de måske sjældent ender med at bruge – så hvorfor ikke leje det i stedet?

Jan Mølhave tror også, at mange ser det som en god måde at tjene ekstra penge på, samtidig med, at man sparer plads. Derudover giver det også en mulighed for at hjælpe andre.

- Når folk deler, så synes de, at det er hyggeligt, så der er også noget socialt og sammenhold i det, fastslår han.

Hurtigt og let
Det er forfatter til bogen ’Den nye deleøkonomi’ og direktør for udbringningstjenesten Vigo, Jesper Bove-Nielsen, enig i.

Han er sikker på, at idéen om at leje sine ting ud er en tendens, der er kommet for at blive, specielt fordi det er hurtigt og let.

- Vi har alle sammen smartphones og er på nettet, og det betyder, at det er meget lettere at leje sine ting ud og låne af andre i dag. Før i tiden skulle man eksempelvis ned i Blockbuster for at hente en film, men i dag kan man få den med det samme på sin smartphone eller computer, siger Jesper Bove-Nielsen og fortsætter:

- Der popper hele tiden nye deleøkonomis-sider op, fordi man lynhurtigt får rigtig mange brugere. Folk er meget interesserede i det her.

Et ungdomsoprør
Claus Skytte, der er forfatter og ekspert i deleøkonomi, mener, at netop mange unge har taget konceptet til sig, fordi de synes, det er mere overskueligt at leje fremfor at eje.

- De unge vil hellere leje, fordi de har set deres forældre have en masse ting, som de skal betale af på hver eneste måned. Og det gider de unge simpelthen ikke. Så vi kan godt sige, at vi har gang i et slags ungdomsoprør, hvor de unge nægter at ende som deres forældre, siger Claus Skytte.

Han ser også fællesskabet, som en væsentlig faktor, fordi man har mulighed for at møde nye mennesker.

- Den unge generation har ikke noget imod at møde nye mennesker, fordi de ved, at netværk er utrolig vigtigt. De unge har virkelig taget konceptet til sig, hvor de ældre er lidt mere tøvende, siger han.

LÆS OGSÅ: Airbnb er i dialog med København om muligt lejeloft

LÆS OGSÅ: Få de gode begynderråd til Airbnb

LÆS OGSÅ: GALLERI: Her er de SKØRESTE annoncer på Den Blå Avis

LÆS OGSÅ: Tre danske drenge har lavet ny app, hvor alle vinder uden at betale penge

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kioskejer sigtet for grov vold: Slog...
bt.dk
Ny dildo har genial funktion:...
bt.dk
Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Lavede kæmpe brøler mod Messi:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx