30/09-13 17:49

Holger K.: Alle løsninger er i spilHolger K.: Alle løsninger er i spil

Alt kan fortsat sket med Skats ejendomsvurderinger for 2013, siger skatteminister Holger K. Nielsen.

storybild

Den danske skatteminister Holger K. Nielsen. (Billede: Francis Joseph/Deanpictures/Polfoto)

Efter to ugers tænkeboks i Skatteministeriet er der stadig ikke truffet beslutning om, hvad man stiller op med de fejlagtige vurderinger af danskernes boliger, så flere kan komme til at betale for meget eller for lidt i skat næste år.

Faktisk er alle løsninger fortsat i spil, siger skatteminister Holger K. Nielsen (SF), der stadig har brug for "få uger", før danskerne og partierne i Folketinget kan se ministerens forlag til en løsning, der skal "sikre boligejernes tillid til ejendomsvurderingen".

- I øjeblikket er der flere forskellige modeller i spil, og derfor vil jeg heller ikke på nuværende tidspunkt udelukke nogen løsninger, siger Holger K. Nielsen i en pressemeddelelse.

- Men jeg vil gerne understrege, at vi ikke har truffet beslutning om at udskyde eller skubbe Skats vurdering, hvis nogle skulle have fået det indtryk, siger Holger K. Nielsen.

Skatteministeren understreger dermed, at der endnu ikke er truffet beslutning om den endelige model, som det har været fremme i medierne i løbet af mandagen.

For to uger siden foreslog Liberal Alliance og De Konservative, at man helt droppede vurderingerne for 2013 og bruge dem fra 2011 i stedet. Dengang lød skatteministerens svar, at regeringen ville have en samlet løsning "i løbet af nogle få uger".

Problemet skyldes, at Skat 1. oktober sætter prisniveauet for boligvurderingerne, som dermed kan være smækfyldt med fejl, hvis Skat bruger samme metode som for to år siden.

Opgaven med at vurdere boligernes værdi blev ved lov flyttet fra kommunerne til skattemyndighederne i 2002. Ifølge Rigsrevisionen har ændringen betydet, at tusindvis af boligejere siden kan have betalt for meget eller for lidt i bolig skat.

Helt op til fire ud af 10 parcelhuse, som skiftede ejer i 2. halvår af 2011, var overvurderede, da ejendomsværdien oversteg slagsprisen, viser beregninger fra Rigsrevisionen.

Selvom Skat bruger vurderingen fra 1. oktober, så får boligejerne først ejendomsvurderingen samtidig med årsopgørelsen fra Skat, som kommer det efterfølgende forår.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand død efter redningsaktion i Nordsøen
bt.dk
Landsholdslegende om Laudrups...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx