08/02-16 21:04

Dansk mand formodentligt smittet med zikavirusDansk mand formodentligt smittet med zikavirus

Ung dansk backpacker er formodentligt blevet smittet med zikavirus på sin ferie i Colombia og Venezuela.

storybild

Privatfoto/Facebook. (Billede: Polfoto)

En dansk mand er formodentligt smittet med zikavirus. Han repræsenterer i givet fald det andet kendte danske tilfælde af sygdommen.

I starten troede Emil Frederik Johnsen på 24 år, at han havde fået madforgiftning. Det viste sig formentlig at være zikavirus, som den unge dansker er blevet smittet med på sin ferie i Colombia og Venzuela.

- Jeg fortalte min kæreste, at jeg ikke havde det så godt. Jeg var begyndt at blive svimmel og fik efterfølgende feber og kastede op af flere omgange, så vi kontaktede hotellets reception.

Vaccine mod zika virker usandsynlig i de næste par år
Vaccine mod zika virker usandsynlig i de næste par år

- Kort tid inden havde jeg haft meget røde øjne, og vi havde faktisk joket med, at det måske kunne være zikavirus, siger han.

På hospitalet i byen Barranquilla i det nordlige Colombia konkluderede en læge søndag, at det var zikavirus på baggrund af de symptomer og det sygdomsforløb, som Emil Frederik Johnsen har haft.

Han fik flere indsprøjtninger og lagt et drop, men der blev ikke taget en blodprøve, som med sikkerhed kunne vise, at det er zikavirusset, der har plaget ham hen over weekenden.

Zika får WHO til at fraråde visse blodoverførsler
Zika får WHO til at fraråde visse blodoverførsler

Blodprøven blev undladt, da han som ung mand ikke tilhører en af risikogrupperne.

Når Emil Frederik Johnsen husker tilbage, er det især en eftermiddag i Venezuela to uger tidligere, der står klart i hans hukommelse.

Han glemte myggesprayen og kom til at lade vinduet stå åbent, da han tog en middagslur hjemme hos en ven. Det resulterede i rigtig mange myggestik.

Ifølge Statens Serum Institut bliver zikavirusset spredt gennem stik fra Aedes-myg, der stikker hele dagen til forskel fra malariamyg, der hovedsageligt stikker om aftenen.

WHO bekymret for melding om zika-smitte ved sex
WHO bekymret for melding om zika-smitte ved sex

Ferien er ikke blevet afbrudt på trods af sygdomsforløbet, og Emil Frederik Johnsen, der til dagligt læser journalistik, har det efter omstændighederne godt.

- Jeg har det fint. Jeg føler mig afkræftet og slatten, så nu tager vi et par dage, hvor vi trækker stikket ud og slapper af.

Han rejser sammen med sin kæreste hjem til Danmark 14. februar.

LÆS OGSÅ: Forsker: Frygten for epidemier er særdeles smitsom

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
23-årige Hans-Christian er...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx