Af - 21/08-15 13:13

Hver anden studerende oplever ensomhedHver anden studerende oplever ensomhed

Næsten halvdelen af de studerende på danske universiteter bliver ramt af ensomhed, og hver sjette betegner sig som 'ofte ensom'. Det viser ny undersøgelse fra Dansk Magisterforening.

Bildstrecke im Grossformat »

Ensomhed er et stort problem blandt Danmarks kvikkeste hoveder. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Magisterforening (DM).

I en spørgeskemaundersøgelse blandt danske universitetsstuderende svarer 14 procent, at de ofte føler sig ensomme, mens tre procent altid føler sig ensomme. 32 procent føler sig sommetider ensomme.

Flere studerende får deres studiebøger på ulovlig vis
Flere studerende får deres studiebøger på ulovlig vis

Dermed giver 49 procent af de studerende udtryk for, at de har oplevet ensomhed, og det overrasker ikke Anna Sillemann, psykolog ved Studenter-rådgivningen. Hun oplever, at særligt mønsterbryderne og tilflytterne føler sig ensomme:

- Mønsterbryderne kan ikke få hjælp hjemmefra til at knække de akademiske koder. Mange studerende beskriver kulturen på universitetet som benhård, og hvis man i forvejen er lidt usikker, går man nok ikke som det første hen til sine medstuderende og spørger: 'Hey, føler I jer også ensomme?', siger hun til DM's fagblad Magisterbladet.

De slap ind på landets sværeste uddannelse
De slap ind på landets sværeste uddannelse

Heller ikke DM's studenterformand Frederik Thordal er overrasket over den udbredte ensomhed.

- Overgangen til studiet kan være kaotisk. Man skal måske flytte til en fremmed by, der er pres for at få gode karakterer og man skal gøre sig lækker til arbejdsmarkedet ved at få erhvervserfaring ved siden af studiet. Derfor får mange ikke prioriteret sociallivet godt nok, hvilket er en stor fejl, siger han til metroxpress.

- Fagligheden bliver ikke udviklet godt nok, hvis man ikke sparrer med andre. Man har sværere ved at lave netværk, og dermed sværere ved at få arbejde, siger Frederik Thordal.

Mor raser: Kan du se, hvorfor denne studerende skulle sendes hjem?
Mor raser: Kan du se, hvorfor denne studerende skulle sendes hjem?

Både universiteterne og DM arbejder nu på at blive bedre til at inkludere alle studerende.

- Vi uddanner tutorer til at sørge for, at der også er aktiviteter til dem, der ikke drikker og fester. Desuden kæmper vi for mere interaktion mellem undervisere og studerende, og Københavns Universitet har afsat 20 mio. kroner om året til at forbedre studiemiljøet, siger Frederik Thordal.

5.700 studentermedlemmer af Dansk Magisterforening har modtaget et elektronisk spørgeskema, 1.202 har svaret.
Resultatet af undersøgelsen bringes i dag i Magisterbladet.

LÆS OGSÅ: Glæden forsvinder i løbet af studiet

LÆS OGSÅ: Forældrekøb af lejligheder sætter rekord

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx