Af Ritzau - 28/11-16 16:38; Opdateret: 28/11-16 16:56

Forsvarsminister forlader endegyldigt politik - igenForsvarsminister forlader endegyldigt politik - igen

Den nu tidligere forsvarsminister Peter Christensen siger endeligt farvel til dansk politik.

storybild

Venstres Peter Christensen siger farvel til politik endnu en gang. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Med et skævt smil takker Peter Christensen (V) af som forsvarsminister med meddelelsen om, at han siger endeligt farvel til dansk politik.

- Nu forlader jeg politik, og tanken om et liv uden for politik er ikke så skræmmende for mig, siger han under overdragelsen af Forsvarsministeriet til partifællen Claus Hjort Frederiksen.

- Det er ikke blot for denne gang, men for evigt i politik. Enten er man i politik, eller også laver man noget andet. Nu skal jeg lave noget andet, siger Peter Christensen.

Som folketingskandidat fortalte han søndag aften sin opstillingskreds, at han stopper i politik. Peter Christensen har endnu ikke noget bud på, hvad han gerne vil lave i stedet for politik.

Når den nu tidligere forsvarsminister siger det med et skævt smil, er det en slet skjult hentydning til, at det ikke er første gang, han dømmer sig selv ude af politik.

Det gjorde han også i sommeren sidste år, da han ikke opnåede genvalg til Folketinget og ikke blev hevet ind som minister i Venstre-regeringen.

Han takkede dog ja, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) få måneder efter bad ham overtage Forsvarsministeriet fra skandaleramte Carl Holst (V).

Men nu er det altså slut med politik, slår Peter Christensen fast. Han beder den afgående finansminister passe godt på Forsvaret:

- Pas på alt det, der ikke kan regnes på, siger Peter Christensen under ministeroverdragelsen.

- Alle de mange traditioner, der skaber et forsvar. Alt det budgetanalyserne ikke ser og heller ikke forstår.

- Soldaterne er der ikke på grund af lønnen eller hæderen. De er der på grund af Danmark.

Claus Hjort Frederiksen kvitterer for talen og pointerer, at Peter Christensen det seneste år har "udført et flot og godt job" som forsvarsminister.

- Der er ingen grund til at skjule, at ministeroverdragelser ikke er det sjoveste, der findes. Specielt ikke, når det finder sted mellem to partifæller, der har kendt hinanden længe, siger Venstre-veteranen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx