Af - 17/03-14 07:30

Fodlænker er hårdere end cellenFodlænker er hårdere end cellen

Det var så hårdt for flere af de 2.512 fanger, der sidste år afsonede med en elektronisk fodlænke, at de selv bad om at komme tilbage i cellen.

storybild

Det var så hårdt for flere af de 2.512 fanger, der sidste år afsonede med en elektronisk fodlænke, at de selv bad om at komme tilbage i cellen. (Billede: Polfoto)

I alt blev 238 fanger med en fodlænke rykket tilbage i cellen, viser nye tal fra Kriminalforsorgen.

En tredjedel overtrådte reglerne om, at de hverken må bruge alkohol eller rusmidler, andre blev taget i at bryde reglerne om, hvornår de skulle være hjemme. Og et tocifret antal bad selv om at komme tilbage i cellen, oplyser Kriminalforsorgen til metroxpress.

- Mange vælger fodlænker fra og afsoner i fængsel, fordi det er for restriktivt at gå hjemme, men stadig være frihedsberøvet, forklarer pressekonsulent Lars Erik Siegumfeldt.

Så håbløs er plan om fodlænker til mistænke
Så håbløs er plan om fodlænker til mistænke

Siden sidste sommer har alle med op til et halvt års fængsel kunnet afsone med fodlænke. Det kræver dog, at man har et arbejde eller uddannelse, og at man ellers kun er ude af hjemmet på aftalte tidspunkter fire timer om ugen.

Ja, de spiller med fodlænke. Vil du vide mere?
Ja, de spiller med fodlænke. Vil du vide mere?

Ifølge en undersøgelse blandt 226 fanger med fodlænker fra Justitsministeriets forskningsenhed fra 2011 har mere end halvdelen det svært med, at de ikke kan deltage i fritidsaktiviteter. Ifølge formand for foreningen Krim Claus Bonnez er det ikke overraskende.

- For nogle er det en hårdere straf at skulle på arbejde eller i skole hver dag end bare at blive i en celle,« siger han til metroxpress.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx