Af - 21/02-14 13:11

Mystisk brev var IKKE til Inge: Læs hvad der stod i detMystisk brev var IKKE til Inge: Læs hvad der stod i det

Det mystiske brev, der blev sendt fra Oxford i 1964 og var adresseret til Inge Hansen, er lige blevet åbnet. Brevet var ikke til hende.

storybild

Det mystiske brev, som ses på billedet her, blev sendt fra Oxford i 1964 og var adresseret til Inge Hansen. Brevet var ikke til hende. (Billede: Bøgevangskolen)

Historien om brevet til 'Miss Inge Hansen', som blev sendt fra Oxford i England den 17. december 1964, har fået en afslutning.

Men langt fra den, man kunne forvente sig.

Brevet, som har været mere end 50 år undervejs, viser sig nemlig slet ikke at være til den kvinde, som man på Bøgevangskolen havde indkaldt for at åbne det.

Ny drejning i Inge-sagen: Det mystiske brev er måske til en anden
Ny drejning i Inge-sagen: Det mystiske brev er måske til en anden

- Inge (Hansen, red) har netop åbnet brevet, men det var ikke til hende. Det var højest sandsynligt til lærerinden, som var ansat hernede i 1963, siger forstander Erik Richard Mathiesen til mx.dk.

Brevet, som var et lille foldet kort i A5-størrelse, indeholdt en julehilsen skrevet på engelsk.

- Det var skrevet af en kvinde, der hed Mary Juul Jensen. Vi tænker, at det er en engelsk pige, som har giftet sig til et dansk navn. Brevet var i hvert fald skrevet på engelsk, siger Erik Richard Mathiesen og fortsætter:

Får endelig sit brev: Så overrasket er Inge
Får endelig sit brev: Så overrasket er Inge

- Det var en klassisk julehilsen, der handler om, at der har været noget sygdom i familien, men at de klarer den med noget god hushjælp, siger Erik Richard Mathiesen, som understreger, at Inge Hansen på ingen måde var skuffet over, at brevet ikke var til hende.

- Hun sagde bare: Nå, det var ikke til mig.

Brevet har ingen retmæssig ejer
Brevet, som altså viste sig ikke at tilhøre Inge Hansen, har i skrivende stund ikke en retmæssig ejer. Den tidligere lærerinde, som Erik Richard Mathiesen mener kunne være hende, som brevet er stilet til, er nemlig død. Derfor vil Bøgevangskolen opbevare det sammen med en lang række andre historiske ting, de har udstillet på stedet.

Brev 50 år undervejs: Inge Hansen er fundet
Brev 50 år undervejs: Inge Hansen er fundet

- Vi gør ikke mere ved sagen nu. Hvis der kommer nogen, som kan påvise en relation, så får de det. Ellers lægger vi det i en stak sammen med nogle andre spændende sager, vi har, siger forstanderen.

Selvom det viste sig ikke at være den 'rigtige' Inge, så har Erik Richard Mathiesen var glad for forløbet.

50 år gammelt brev dukket op i Vejle. Kender du Inge Hansen?
50 år gammelt brev dukket op i Vejle. Kender du Inge Hansen?

- Det har været sjovt, og det har været en rigtig positiv historie, som har skabt noget interesse. Og så har det været dejligt at invitere en gammel elev rundt på skolen, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Froome lod sig ikke overrumple:...
bt.dk
Kronprinsen dybt rørt af danskernes...
bt.dk
Nye detaljer i Ståles 'kedelige...
bt.dk
Dansk turistmål truet af lukning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx