Af Ritzau - 05/12-16 06:01

Blå blok bremser tilbagegang efter regeringsdannelseBlå blok bremser tilbagegang efter regeringsdannelse

En Voxmeter-måling giver "begrundet håb" om bedre samarbejde mellem partierne i blå blok, mener kommentator.

storybild

Helle Ib, der er politisk kommentator ved Børsen, mener, at særligt den faste støtte til Liberal Alliance og Anders Samuelsen (billedet) er bemærkelsesværdig i den seneste Voxmeter-måling. (Billede: Scanpix/Keld Navntoft)

Mandag kunne statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsentere sin nye regering. I løbet af ugen har Voxmeter for Ritzau spurgt et udsnit af vælgerne, der er repræsentativt for befolkningen, hvad de vil stemme.

Den viser, at efter flere ugers stormvejr om partierne i blå blok er tilbagegangen i opbakning måske stoppet.

Ingen af partiernes opbakning har ændret sig udenfor den statistiske usikkerhed.

Det betyder, at der stadig er en føring til partierne, der peger på Socialdemokratiets Mette Frederiksen som statsminister.

Men hvor forskellen ugen før var udenfor den statistiske usikkerhed, er der nu mindre end seks procentpoint mellem de to blokke.

51,4 procent af de adspurgte vælgere vil stemme på et af de fem partier, der peger på Mette Frederiksen som statsminister. Modsat vil 48,3 procent pege på et parti, der peger på Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge Helle Ib, der er politisk kommentator ved Børsen, er særligt den faste støtte til Liberal Alliance, der i målingen står til 7,8 procent af stemmerne mod 7,5 procent ved seneste valg, bemærkelsesværdig.

- I alle de måneder, hvor Anders Samuelsen fik kritik for at være manden, der kørte det borgerlige projekt i sænk, så det heller ikke ud til, at Liberal Alliance ville miste vælgere, siger hun.

- Det virkede ikke som om, alle partiets vælgere var lige glade for den taktik. Men de straffede ham ikke i målingerne. Jeg tror, at det indikerer, at Liberal Alliance har en rimelig trofast vælgerskare.

Hvis der kommer ro på meningsmålingerne, er der "begrundet håb" om et mere stabilt samarbejde på plads blandt partierne, der støtter Lars Løkke Rasmussen, ifølge Helle Ib.

- Hvis vi kan tage den her måling for gode vare, har blå blok en chance for at stabilisere projektet, siger hun.

Hun peger på, at de enkelte partiers opbakning nogle gange også hænger sammen med holdindsatsen i blokken.

Den statistiske usikkerhed i målingen er på højest tre procentpoint i begge retninger.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Nu vender vejret: 18 grader og...
bt.dk
Sådan slipper du af med hudorme og...
bt.dk
Efter fængselsdommen: Nu bryder Nadia...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx