Af Bo Norström Weile - 26/09-15 16:41

Johanne vil teste Thulesen Dahl og Mette FJohanne vil teste Thulesen Dahl og Mette F

Man kommer ikke til at se Enhedslisten i en mere kompromissøgende rolle, selvom partiet nu er størst på venstrefløjen, fastslår Johanne Schmidt-Nielsen.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Det er ikke kun regeringen og de øvrige blå partier, der kan regne med at blive udfordret fra venstre side af Folketinget i den kommende tid.

Også Socialdemokraterne kan se frem til at blive testet, varsler Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, der vil arbejde for at aktivere det såkaldte "velfærdspolitiske flertal".

- Hvis Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne holder fast, har vi mulighed for at få gennemført ting, der trækker i den rigtige retning, siger hun i et interview med Ritzau.

Johanne advarer DF: Enhver forringelse af velfærden er jeres skyld
Johanne advarer DF: Enhver forringelse af velfærden er jeres skyld

Johanne Schmidt-Nielsen lægger dermed op til, at hendes parti kunne gå sammen med DF og S i økonomiske spørgsmål - for eksempel om dagpenge - uden om regeringen.

Det er præcis, hvad Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, gentagne gange har betegnet som en "økonomisk fodnotepolitik", som hun afviser at medvirke til.

Det, synes Johanne Schmidt-Nielsen, er helt uforståeligt.

- Hvis der på nogen måde er mulighed for at gøre noget for de mange mennesker, der er ramt af højrefløjens forringelser, skal vi da bruge den mulighed, siger hun.

- Vi skal have testet Thulesen Dahl. Mener han det, når han siger, at han ønsker et mere trygt dagpengesystem, eller løber han fra sine løfter, lige så snart der er nogen, der holder en grænsebom op for næsen af ham?

Enhedslisten modsætter sig dansk radarbidrag mod IS
Enhedslisten modsætter sig dansk radarbidrag mod IS

Johanne: Danmark burde tage flere end 1000 flygtninge
Johanne: Danmark burde tage flere end 1000 flygtninge

Enhedslisten, der i denne weekend er samlet til årsmøde, er ved at finde sig til rette i rollen som venstrefløjens største parti. Folketingsvalget i juni gav partiet fremgang for tredje valg i træk, og medlemsskaren er større end nogensinde.

Men rollen som venstrefløjens storesøster betyder ikke, at partiet vil søge mod flere kompromisser. For enhver forbedring og imod enhver forringelse er stadig partiets motto, fastslår politisk ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Uden fattigdomsgrænse bliver det svært at måle fattigdom
Uden fattigdomsgrænse bliver det svært at måle fattigdom

- Vi har en god balance mellem på den ene side at søge alle tænkelige muligheder for indflydelse, også når det kun er små skridt i den rigtige retning. Men også på den anden side ikke at stemme for politik, der trækker Danmark i en helt forkert retning, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx