Af - 06/10-14 12:52; Opdateret: 10/10-14 21:50

Forsvarerne: Derfor skal lægerne frifindesForsvarerne: Derfor skal lægerne frifindes

Lægerne har intet gjort galt og politiet har ikke bevist, at det var lægerne, der byttede om på dna-prøverne, påstår forsvarerne i Retten i Lyngby.

storybild

(Billede: Polfoto)

De skal pure frifindelse. Alle tre. De er helt uskyldige, påstår de tre tiltaltes lægers forsvarer mandag eftermiddag i Retten i Lyngby.

- Det er ikke min klient, der har byttet om på dna-prøverne. Hvis han havde haft mulighed for det, var det blevet opdaget og det må føre til resultat, at man klient også skal frifindes for det forhold, siger Peter Trudsø, forsvarsadvokat for Filipe de Medeiros, som anklagemyndigheden vil have 10-12-måder i fængsel for sin påståede hovedrolle i sagen.

Skattefar svigtede også enlig mor i læge-sagen
Skattefar svigtede også enlig mor i læge-sagen

Trudsø siger om den mytiske dna-ombytning, som fejlagtigt viste at hans klient ikke var faren:

- Jeg er heller ikke i stand til at forklare, hvad der er sket.

Tre læger tiltalt for dna-svindel mod enlig mor
Tre læger tiltalt for dna-svindel mod enlig mor

- Der er tusindvis af faderskabssager og der er mulighed for, at der kan ske fejl, forbytninger og så videre. Fejl sker, siger han.

- Hvad er sandsynligheden for, at tre veluddannede unge mænd i deres bedste alder ville kaste sig ud i noget kriminelt som det påstås, spørger forsvareren retorisk, inden han selv svarer.

Politiet: Så længe skal læger i dna-sag bag tremmer
Politiet: Så længe skal læger i dna-sag bag tremmer

- Det er helt usandsynligt, at man ville løbe denne risiko. Det er personer uden noget nævneværdigt kendskab til hinanden. Det er ikke tre gamle studiekammerater, der sidder her. Der er ikke tale om den helt store konspiration.

Han appellerer til, at domsmandsretten tager hensyn til, at Filipe de Medeiros er blevet eksponeret i medierne og på grund af sagen suspenderet fra sit job.

Læge tiltalt for dna-af kendt klinik
Læge tiltalt for dna-af kendt klinik

- Han er blevet suspenderet fra sin job og dermed ikke mulighed for at færdiggøre sin speciallægeuddannelse. Mediebevågenheden har haft en vis betydning for min klient. Det er noget, der trækker tænder ud. Før man overhovedet får den tanke, at min klient skulle have begået noget strafbart, må man stille spørgsmålet om man ikke skulle tage det hensyn i en straffaststsættelsen, siger Trudsø.

Jakob Astrups forsvarer Peter Martin Blinkenberg kræver frifindelse med henvisning til, at der er urigtige oplysninger i politiets anklageskrift.

Heri står, at Astrup havde udstedt en lægeerklæring på, at Filipe ikke kunne møde op på Rigshospitalet for at få taget en dna-prøve til brug for faderskabssagen.

I lægeerklæringen, som Filipe havde udfyldt, men som Astrup havde underskrevet på en parkeringsplads foran sin arbejdsplads på Gentofte Hospital, står der ikke noget om, at han ikke kunne møde op på Rigshospitalet. Der står kun, at han kunne få 14 dages udsættelse.

Peter Martin Blinkenberg argumenterede også for, at Astrup til fulde kunne stå inde for de oplysninger, som Filipe havde udfyldt.

- Lægeattesten er fuldstændig korrekt udfyldt under betryggende former, sagde Blinkenberg, som hævder, at Astrup faktisk stillede diagnosen og på ingen måder deltog i kammerateri.

Dommen bliver afsagt på fredag kl. 12.30.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Real Madrid fik sejren foræret:...
bt.dk
Én spiller tager skylden for kæmpe...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Ronaldo chokerer under interview: Er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx