Af Michael Bo Mortensen - 18/01-14 16:39

Venstre vil have større næse til ThorningVenstre vil have større næse til Thorning

Venstre ønsker større næse til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), men kan leve med Enhedslistens mål.

storybild

(Billede: Polfoto)

Skønt Venstre vil placere en velvoksen næse på statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), er partiet klar til at acceptere den mere moderate størrelse, Enhedslistens foreslår.

Det siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen til Jyllands-Posten om PET-sagen fra fhv. justitsminister Morten Bødskov (S). Fredag var Thorning i fire en halv times åbent samråd om sagen i Folketingets retsudvalg.

Enhedslisten vil give Helle Thorning en næse
Enhedslisten vil give Helle Thorning en næse

Thorning: Den forsvundne beklagelse var ikke vigtigst
Thorning: Den forsvundne beklagelse var ikke vigtigst

- Vi synes, at statsministeren burde få en stor næse for sin opførsel, men jeg har forstået, at det her er, hvad Enhedslisten vil være med til, og så er der jo flertal for det, og det er vi parate til udnytte, siger Karsten Lauritzen.

Samtidig anser Venstre ikke sagen som slut, fastslår han.

- Vi vil grave videre, for vi er ikke sikre på, at statsministeren har levet op til sin tilsynspligt i denne sag, siger han.

Thorning i samråd: Ingen grund til kritik af mig
Thorning i samråd: Ingen grund til kritik af mig

Derfor overlever Thorning
Derfor overlever Thorning

Enhedslisten kritiserer i sit udkast, at Helle Thorning-Schmidt (S) ikke "tilstrækkeligt" sikrede, at Morten Bødskov (S) udtalte sig korrekt i en pressemeddelelse 19. november.

Justitsministeriet sendte tre versioner af pressemeddelelsen til Statsministeriet. I andet udkast beklagede Morten Bødskov, at retsudvalget fik "et forkert billede" af, hvorfor Christiania-besøget blev aflyst.

Beklagelsen var væk i pressemeddelelsens endelige version. Det burde have fået Statsministeren til at reagere, mener Enhedslisten.

- Der er grund til at udtale en kritik, ikke mindst af, om man har handlet med rettidig omhu. Har man i tilstrækkelig grad reageret, når man ser disse oplysninger, man har fået, sagde Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper efter samrådet fredag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
22-årige Sabrine er lokkedue: Hjælper...
bt.dk
Stormy Daniels kæmpede med karrieren:...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx