Af - 02/07-16 16:06

Sådan overlever din smartphone skybrud og urinstøvSådan overlever din smartphone skybrud og urinstøv

Sommerens festivaler kan være hård for din smartphone. Her er fem gode råd til, hvordan din mobil overlever skybrud, urinstøv og væltede dåseøl.

storybild

Det er ikke blot gæsterne på årets Roskilde Festival, der døjer med vejret - også deres smartphones bliver sat på prøve af det våde vejr. (Billede: scanpix)

Mudder, drivvådt tøj og skubben og masen foran scenerne. Roskilde Festival er i fuld gang, og snart følger Skanderborg og andre festivaler trop. Elektronik-bloggen Elektronista.dk har derfor samlet fem gode råd til, hvordan din smartphone overlever festivalerne.

GUIDE: Sådan undgår du festival-regnen med stil
GUIDE: Sådan undgår du festival-regnen med stil

1) Solidt etui. Hvis du ikke allerede har et, så køb et solid etui, der går op om siderne på sin smartphone, så din telefon kan klare at blive tabt på diverse hårde eller våde underlag og ikke går i stykker i mødet med skyer af urinstøv. Disse covers er lavet af hård gummi og slutter tæt om telefonen, så der ikke kan komme støv og andet skidt ind. Etuiet giver samtidig et bedre greb om telefonen, hvilket reducerer risikoen for, at du taber den ned i en mudderpøl.

via GIPHY

2) Panserglas. Det er et must til både festival og helt normalt brug. Panserglas lægges uden på din smartphones rigtige glas, og derefter kan den modstå ridser og splintres ikke, hvis du taber den.

3) Beskyttende plastikpose. Din smartphone hader den fugt og regn, som lige nu har lagt sin klamme hånd om Roskilde Festival. Det er irriterende ikke at kunne bruge sin smartphone, når det regner, men det har danske Izippd.com råd for. Her kan man købe en plastikpose, der beskytter telefonen, men som man samtidig kan betjene telefonens touch screen gennem.

Det tjener en pantsamler på Roskilde Festival
Det tjener en pantsamler på Roskilde Festival

4) Anti-støv plug. Med en lille anti-støv plug kan du blokere headphone plug-hullet på din smartphone, så det ikke samler støv og går i stykker. Du kan for eksempel købe dem på eBay. Kan du ikke nå at skaffe en, så lad i stedet dit headset sidde i telefonen for at beskytte indgangen.

5. Mr. Magic. Der kan være langt mellem håndvaskene på sommerens festivaler, og din telefon kan let udvikle sig til et mindre bakterie-laboratorium. Mr. Magic-vådservietter, der bruges til briller, er også geniale til at rense din telefon med på festivalen. Husk at tørre efter med en tør, blød klud.

GALLERI: Kendte, kys og knald
GALLERI: Kendte, kys og knald

Så skulle din smartphone være klar til at overleve kampdruk i i campen og en tur i smatten.

via GIPHY


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx