Af Cordelia Weber - 02/04-17 14:56

Har du også gjort det? Derfor er det dumt at finde en kæreste på denne mådeHar du også gjort det? Derfor er det dumt at finde en kæreste på denne måde

Vi render konstant ind i potentielle partnere. En sød medpassager i bussen, den nye kollega på jobbet eller hende den flotte i vennegruppen.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet øverst: Så meget tager du på, når du får en kæreste.

Vi render konstant ind i potentielle partnere. En sød medpassager i bussen, den nye kollega på jobbet eller hende den flotte i vennegruppen.

Men hvem ender vi egentlig op med?

En ny undersøgelse lavet af YouGov for BT for metroxpress viser, at danskerne har et klart favoritsted, når det kommer til at finde den eneste ene.

Romantik på jobbet

Flest danskere har mødt deres nuværende kæreste gennem fælles venner. Næstflest har fundet kærligheden på arbejdspladsen eller internettet, og det er ikke så underligt, fortæller parterapeut Mette Haulund.

»Når vi møder vores partner gennem fælles venner eller på arbejdspladsen, så starter vi ud med at have en relation på forhånd, og det skaber noget tryghed. Det starter ofte med, at vi taler godt sammen. På arbejdspladsen har man måske nogle fælles opgaver, og man kommer stille og roligt til at tale sammen privat. Det giver en følelse af nærhed og samhørighed, og det er oftest det, vi søger i et parforhold,« fortæller Mette Haulund.

Nettet hitter, når du er i 30'erne

Det er især midaldrende danskere i alderen 30-39 år, der har mødt deres partner. Her svarer hver fjerde, at de har fundet kærligheden på nettet.

Det kan ifølge Mette Haulund skyldes, at der i den alder ikke sker lige så meget socialt, som blandt de unge, og at det derfor ikke er lige så oplagt at forelske sig til en fest eller i byen.

»Mange i den alder har også små børn, og så kan det være svært at få tid til at gå meget ud og lede efter kærligheden.«

Fysisk tiltrækning er ikke nok

De mest usandsynlige steder at finde kærligheden er på en blind date eller helt tilfældigt. For eksempel på gaden.

Når vi ikke forelsker os hovedkulds hen over køledisken i Netto, skyldes det ifølge Mette Haulund, at vi leder efter mere end fysisk tiltrækning i et parforhold.

»Det virker meget romantisk at mødes på den måde, men selv om fysisk tiltrækning betyder meget i et parforhold, så vægter vi dialogen rigtigt højt, og derfor er det oftere det, der bliver indgangen til et forhold.«

Kærlighed på jobbet ikke altid en god ide

Det er ifølge Mette Haulund ikke nogen dårlig strategi at lede efter kærligheden gennem fælles venner og på nettet, men hun advarer mod at gå for meget på jagt på arbejdspladsen.

»Det er ikke altid en god strategi. Går forholdet i stykker, kan den ene blive nødt til at søge nyt arbejde, og det kan i det hele taget give en masse problemer på arbejdspladsen,« fortæller Mette Haulund.

LÆS OGSÅ: Dit stjernetegn afslører dig: 5 ting, der gør dig til en dårlig kæreste

LÆS OGSÅ: Derfor hylder internettet forældrepar for denne foto-serie

LÆS OGSÅ: Hun kysser sin hustru på direkte tv: Nu hyldes hun af én bestemt grund

LÆS OGSÅ: Star Wars-stjerne venter barn med dansk filminstruktør

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen bør lytte...
bt.dk
Supermarkeder hærget af...
bt.dk
Mange læger har misforstået type...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx