Af Ritzau - 08/12-16 11:16; Opdateret: 08/12-16 11:56

Antal af overvågningskameraer kan være tredoblet på få årAntal af overvågningskameraer kan være tredoblet på få år

For syv år siden blev der sat 50.000 kameraer op om året. Nu menes tallet at være 200.000.

storybild

Sikkerhedsbranchen anslår, at der er opsat 1,5 millioner overvågningskameraer i Danmark. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Lea Meilandt Mathiesen)

Antallet af kameraer, der optager danskernes færden ved butikker, i bussen eller ved private hjem, ser ud til at være steget voldsomt.

Foreningen Sikkerhedsbranchen anslår, at der i dag er opsat 1,5 millioner kameraer i Danmark. Det er tre gange så mange som estimatet fra 2013. Det skriver fagbladet Security User.

- Det er helt vildt, hvad der er sket. Vi kan se, at antallet af installerede kameraer stiger voldsomt, siger direktør Kasper Skov-Mikkelsen fra Sikkerhedsbranchen til Ritzau.

- Stort set hele Danmark er dækket. Hvor der er en butik, en station, en tankstation eller en bus, er der et kamera, siger han.

Sikkerhedsbranchen er brancheforening for virksomheder, der arbejder med sikkerhed. Tallet er baseret på estimater fra producenter, distributører og installatører af overvågningskameraer.

Kasper Skov Mikkelsen vurderer, at stigningen skyldes, at kameraerne er blevet billigere og bedre. For syv år siden blev der ifølge foreningen sat 50.000 kameraer op om året. Nu menes tallet at være 200.000.

Ingen ved dog præcis, hvor mange kameraer der er sat op. I 2007 blev kravet om, at overvågningskameraer skulle indberettes til Datatilsynet, nemlig ophævet.

Det skete, samtidig med at blandt andet butikker og restauranter fik tilladelse til at filme deres facade og indgang. Sikkerhedsbranchen arbejder for, at kravet om registrering bliver genindført.

- Det ville gavne os som branche, at vi fik mere kontrol med udviklingen. Vi vil have sat kameraerne op, hvor de reelt gør en forskel. Hvis vi plastrer dem op alle steder, risikerer vi, at folk bliver trætte af det, siger Kasper Skov-Mikkelsen.

- Vi vil gerne kunne blive ved med at sætte kameraer op. Og så er vi også en slags mennesker, som synes, at det er vigtigt at beskytte privatlivet, siger direktøren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lauritz.com har i årevis solgt...
bt.dk
Profil afslører Ståles barske...
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Stort dansk firma advarer: Svar ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx