Af - 22/02-16 10:17

Se kortet: Så svært er det at få kørekort i København og AarhusSe kortet: Så svært er det at få kørekort i København og Aarhus

Dansk Kørelærer-Union foreslår offentligt tilgængelige dumpeprocenter for køreskoler. God ide, siger minister.

Bildstrecke im Grossformat »

De fleste er ret nervøse, når de sætter sig bag rattet til en køreprøve, og det er der god grund til at være, når man tager prøven i Hovedstadsområdet.

Tal fra Rigspolitiet viser nemlig, at dumpeprocenten i 2015 lå på 47 procent for almindeligt kørekort B, hvis man tog køreprøven hos Københavns eller Københavns Vestegns Politi.

Her kan du se dumpeprocenterne for almindeligt kørekort B i Hovedstaden i 2015

Er du interesseret i nyheder fra Hovedstaden, så like MX KØBENHAVN her.

Landsformanden i Dansk Kørelærer-Union, René Arnt, mener, at de københavnske dumpeprocenter generelt er uacceptabelt høje, og at det skyldes flere faktorer.

- Der er kørelærere, der fremstiller elever, som ikke har en kinamands chance for at bestå. Omvendt er nogle elever og forældre simpelthen for utålmodige, mens at bedømmelsesniveauet hos de motorsagkyndige også kan være for højt, siger han.

Danmarks første madgenbrugs-butik slår i dag dørene op
Danmarks første madgenbrugs-butik slår i dag dørene op

Kigger man på landets næststørste by, Aarhus, er det også her svært at få kørekort - især hvis man sammenligner med de nærmeste prøvesteder i Østjyllands Politikreds.

Her kan du se dumpeprocenterne for almindeligt kørekort B i Østjylland i 2015

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Dumpeprocenten i 2015 lå på 38,8 procent i Aarhus og 26 procent i Grenaa, og det overrasker ikke René Arnt.

- Åbenlyst er der jo nogle trafikale forhold, der er mere komplicerede i de større byer, men der er også større konkurrence, siger han.

Muslimsk friskole til unge piger: I må ikke have kærester
Muslimsk friskole til unge piger: I må ikke have kærester

Hos FDM er man især bekymret over konkurrencen mellem kørelærerne i de store byer.

- For at holde prisen nede ligger man antallet af teori- og kørertimer på det laveste inden for lovgivningen, og mange elever får derfor ikke den nødvendige undervisning, siger afdelingschef Per Alkestrup.

Hos Dansk Kørelærer-Union er man helt med på, at der er for mange kørelærere, der sender uforberedte elever i til køreprøve. For nyligt har de også holdt møde med transportministeren, hvor de foreslog, at man laver offentligt tilgængelige dumpeprocenter for køreskoler.

- Dumpeprocenter er ikke det bedste at måle på, hvis man skal lave en smiley-ordning, fordi der kan være mange andre faktorer i spil, men det er det eneste, vi har lige nu, siger René Arnt.

Se billederne: Plejehjem på Nørrebro får 150 nye ungdomsboliger
Se billederne: Plejehjem på Nørrebro får 150 nye ungdomsboliger


Minister: God ide med offentliggørelse
Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) er enig med Dansk Kørelærer-Union i, at der skal være mere gennemsigtighed, og han ser positivt på ideen om, at kørelærernes dumpeprocenter er offentligt tilgængelige.

- I den kommende tid skal vi til at tage fat på arbejdet med en revision af køreuddannelsen, og her synes jeg, det er en god idé, at vi ser på muligheden for at indføre en pligtmæssig offentliggørelse af dumpeprocenterne på landets køreskoler, siger han.

Mistænkelig båd uden fører drevet i land ved Langelinie
Mistænkelig båd uden fører drevet i land ved LangelinieLÆS OGSÅ: Løkke provokerer: Booker flybillet med fagbevægelsens ærkefjende nummer 1

LÆS OGSÅ: Papirøren får en arkitektonisk makeover

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
Kæmpe nedtur for Jamie Oliver:...
bt.dk
Her er BTs karakterer: Vejret var...
bt.dk
Regnskab afslører: Dansk firma solgt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx