Af Ritzau - 16/03-17 13:13

SF øjner flertal for personale-boost til skattevæsenetSF øjner flertal for personale-boost til skattevæsenet

Ministeren bør indkalde til forhandlinger, når et folketingsflertal vil have flere penge til Skat, mener SF.

storybild

SF's skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen, opfordrer skatteminister Karsten Lauritzen (V) til at tage hul på en ny omgang forhandlinger om flere ansatte til skattevæsenet. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Thomas Lekfeldt)

Når både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti ønsker flere ansatte i skattevæsenet, så er det på tide, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) indkalder til forhandlinger, der kan gøre ønsket til virkelighed.

Sådan lyder opfordringen fra SF's skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen. Den kommer, efter at Socialdemokratiet har foreslået, at der ansættes 1000 flere skattemedarbejdere.

Ud over dem, der allerede er planlagt i den syv milliarder kroner store genopretningsplan, som politikerne blev enige om sidste år, vel at mærke.

DF har udtalt sig positivt om hensigten i forslaget, og dermed øjner SF flertal for en politik, som partiet også selv går ind for.

- Nu må skatteministeren indkalde til forhandlinger, når der nu er et flertal, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har allerede meldt ud, at han er åben for at diskutere forslaget.

Og DF er enig i ønsket om at ansætte flere skattemedarbejdere, omend det med partiets øjne ikke behøver at være lige præcis 1000.

Både DF og ministeren mener dog, at Socialdemokratiet mangler at anvise finansiering.

S vil finansiere det fra den generelle vækst i det offentlige forbrug, som partiet lægger op til i den økonomiske plan, som det fremlagde i efteråret.

Men de 750 millioner kroner, som forslaget vil koste årligt, vil formentlig komme i kassen mange gange igen, påpeger S. For skattemedarbejdere kradser mere ind, end de koster i løn, er argumentationen.

Lisbeth Bech Poulsen mener, at det er en "lidt løs" finansiering, S anviser. SF foreslår at finansiere forslaget med en finansskat og mere tvungen revision ved mindre virksomheder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx