16/11-15 18:05

Blå blok klar til at hastebehandle asylstramningerBlå blok klar til at hastebehandle asylstramninger

De blå partier er klar til hurtigt at få gennemført regeringens foreslåede stramninger på asylområdet.

storybild

(Billede: Polfoto)

Mandag tog de blå partier og Socialdemokraterne hul på den første forhandlingsrunde om regeringens nyligt annoncerede asylpakke med 34 tiltag.

Og efter mødet lyder det fra partierne i blå blok, at man vil have hastebehandlet tiltagene.

Løkke og Pind: Vi holder os inden for konventionerne
Løkke og Pind: Vi holder os inden for konventionerne

- Vi har tilkendegivet, at det skal gå stærkt. Vi har brug for, at vi sender et klart budskab til de mennesker der tænker, at Danmark skal være deres destination, og at der gælder nogle skærpede vilkår i Danmark, så der kommer færre.

Det siger Dansk Folkepartis formand og politiske ordfører, Kristian Thulesen Dahl. Han og partiet vil især fokusere på at udskyde retten til familiesammenføring.

Regeringen: Flygtninge skal vente tre år på familien
Regeringen: Flygtninge skal vente tre år på familien

Et af de 34 tiltag drejer sig om, at flygtninge med midlertidig beskyttelse i fremtiden skal vente tre år på sammenføring.

- Når vi diskuterer ændrede vilkår for familiesammenføring, så kan det have en stor betydning i forhold til, hvor mange der kommer til Danmark. Skal vi have færre til landet, er det sådan noget, vi skal have fat i, mener Kristian Thulesen Dahl.

Ekspert: Grænsekontrol kan både hæve og sænke asyltal
Ekspert: Grænsekontrol kan både hæve og sænke asyltal

Udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (V), vil ikke selv komme med konkrete bud på, hvilke af de 34 tiltag regeringen ønsker hastebehandlet.

Men det drejer sig overordnet om tiltag, der vil gøre det muligt at reagere, hvis flygtningestrømmen tager til i styrke.

- Det er et spørgsmål om at have muligheden for at gribe ind, hvis situationen hurtigt udvikler sig. Altså hvis vi ser en meget, meget stor tilstrømning af asylansøgere. En del skal hastebehandles i Folketinget. Og det siger et stor flertal af Folketingets partier ja til, lyder det fra Støjberg.

Juraprofessor: Ja, grænsekontrol kan føre til flere asylansøgere
Juraprofessor: Ja, grænsekontrol kan føre til flere asylansøgere

Førstedagen har ifølge ministeren stået på spørgsmål fra de andre partier omkring tiltagene. Hun regner med, at der kommer reelle forslagsændringer tirsdag, hvor regeringen også håber, at første del af aftalen er på plads.

De 34 tiltag drejer sig blandt andet om begrænsning af varigheden af opholdstilladelser til flygtninge, strammer regler for at inddrage flygtninges opholdstilladelse og øget egenbetaling for ansøgeres ophold i Danmark.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx