Af - 19/12-15 16:08

Forskning: Derfor skal du ikke gå på slankekurForskning: Derfor skal du ikke gå på slankekur

Du skal tænke dig godt om, inden du smider en masse kilo.

Bildstrecke im Grossformat »

En ny rapport viser, at det kan være farligt at gå ned i vægt. Kun hvis dit BMI er over 35 - skal du tænke på at tabe dig. Det skriver Søndagsavisen.

Ny forskning slår fast: Du kan sagtens spise fed mad og tabe dig!
Ny forskning slår fast: Du kan sagtens spise fed mad og tabe dig!

- Omkring halvdelen af danskere er overvægtige, og de fleste af dem har en bmi på mellem 25 og 30. Hvis man ikke har nogen symptomer eller sygdomme, råder vi til, at man ikke forsøger at tabe sig, men i stedet spiser efter kostrådene og sørger for at være fysisk aktiv, siger professor, overlæge og ph.d. Kim Overvad, der har stået i spidsen for den netop offentliggjorte rapport ‘Skal voksne danskere tabe sig?’ fra Vidensråd for Forebyggelse til Søndagsavisen.

Ny forskning: Sæd sladrer om mandens vægt
Ny forskning: Sæd sladrer om mandens vægt

Rapporten viser ifølge overlægen, at der er 15 procent højere dødelighed, hvis man taber sig i forhold til man ikke gør - blandt danskere med bmi på 25-30.

- Det, der er rigtig problematisk, er, når folk 1. januar stormer ud og køber piller og pulver eller bøger med kostmodeller, hvor man taber sig et kilo på en uge eller undlader at spise to dage om ugen. De er alle lagt an på, at man skal tabe sig hurtigt, og det gør man også. Problemet er, at når kroppen ikke får kalorier nok, begynder den at spise af sig selv. Og her spiser den også af muskelmassen og det sunde fedt, som sidder på bagdelen og lårene, siger Kim Overvad.

Ser du sådan ud? Selv normalvægtige skal passe på denne kropsform
Ser du sådan ud? Selv normalvægtige skal passe på denne kropsform

Det mest sundhedsskadelige er altså den såkaldte yoyo-vægt, hvor vægten går op og ned. Det sundeste er ifølge professoren at holde en stabil vægt, hvilket vil sige +/– to kilo.

LÆS OGSÅ: Single eller gift? Denne gruppe bliver nemmest overvægtig

LÆS OGSÅ: Rørende mail fra gift mand giver fotograf stof til eftertanke

LÆS OGSÅ: Strækmærker: Derfor får du dem

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx