Af - 27/06-17 10:34

19-årige Petrine forsvandt på mystisk vis i flere døgn - nu forklarer hun, hvad der skete19-årige Petrine forsvandt på mystisk vis i flere døgn - nu forklarer hun, hvad der skete

I en rørende video på Facebook, fortæller den danske gymnasieelev om baggrunden for sin forsvinden.

storybild

Himmel og hav blev sat i bevægelse, da 19-årige Petrine Rosenlund Stryhn fra Fredericia ikke kom hjem efter at have forladt sit gymnasium i nedtrykt tilstand. Fire dage senere blev hun fundet i nærheden, efter at have gemt sig i en skov for at få ro.

Nu siger gymnasieeleven undskyld for alt påstyret.

'Jeg vil gerne komme med et forsigtigt undskyld - jeg er sgu ked af at have lavet så meget rav i den! Jeg ønsker bare at sige undskyld - det er gået helt amok herinde og jeg siger undskyld!,' skriver hun til en rørende video, som hun har filmet og lagt på Facebook.

Petrine var væk i fire dage: Nu fortæller faren hvor hun var
Petrine var væk i fire dage: Nu fortæller faren hvor hun var

Sydøstjyllands Politi efterlyste onsdag den 19-årige Petrine Rosenlund Stryhn, der ikke havde været hjemme siden mandagen forinden. I den forbindelse talte BT med hendes bekymrede far Mads Stryhn:

»Hun skulle til en eksamen mandag, og den var hun ikke så glad for, og så går hun meget op i sin sport, som hun er ærekær omkring. I weekenden fik hun en skade, der betyder, at hun ikke kan være med til en konkurrence den kommende weekend. Og det kan måske være en kombination af de to ting,« fortalte han.

Og ser man den video, som hans datter fredag lagde på Facebook, efter hun var blevet fundet af en forbipasserende, der havde set efterlysningen, så havde hendes far ganske ret.

I videoen hører man Petrine Rosenlund Stryhn fortælle på engelsk, mens hun tegner til:

»'Hvad vil du være?' Et spørgsmål, der åbner et sort hul af muligheder. Et spørgsmål, der fik mig til at tænke og tænke. I stedet begyndte jeg at indskrænke. I stedet begyndte jeg at sige: 'Hvad er overhovedet muligt for mig at blive? - om noget'. Jeg blev så bange for at spilde tiden, og det skræmte mig. Meget. Jeg er så ked af det,« siger hun i videoen, der slutter med et lyspunkt i mørket:

»Når folk spørger, hvad jeg vil være, kan jeg sige, at jeg vil finde ud af det en dag.

Siden gymnasieeleven lagde sin video på Facebook fredag, er det væltet ind med lutter positive kommentarer. Flere påpeger lødigt, at hun burde have fortalt sine forældre, hvor hun gik hen, mens langt størstedelen er et anerkendende skulderklap og en opmuntrende melding om, at hun ikke er alene og ikke bør undskylde.

'Du er for sej Petrine!!! Din vilje virker super stærk, så, når nu du finder DIN rette vej, er jeg sikker på at den varmer og glæder dig. Identitetskriser ramme os alle for fuld kræft, hvor kan livet virke stort og uoverskueligt, alt i alt er jeg ganske sikker på, det som ikke tager livet af os, det gør os stærkere,' skriver en af Faceook-brugerne, mens en anden skriver:

'Husk kære dig, som jeg også siger til mine børn. Det er ikke den karakter du får, som afgør hvilken karakter du som menneske er.'

'Kære Petrine. Jeg tror mange mennesker har brug for,at være ene i en skov og tænke over tilværelsen. Ikke mindst unge der er mange forventninger, husk karakter er en meget lille del af personligheden. To dage i en skov, vil være en kæmpe forberedelse til eksamen. God vind fremover.'

Petrine Rosenlund Stryhn forklarer til BT, at hun valgte at lave videoen, fordi hun gerne vil sende et budskab til andre unge, der overvejer at gøre det samme.

Savnet gymnasiepige er fundet i god behold i Vejle
Savnet gymnasiepige er fundet i god behold i Vejle

»Mit budskab er, at man ikke behøver at tænke så forfærdelig meget, og det er godt sommetider at trække stikket. Men lad nu være med at gøre som mig. Sig til, inden du går,« lyder det fra Petrine Rosenlund Stryhn, der samtidig fortæller, at hun har valgt at lave videoen på engelsk, fordi hun blot »tænkte den på engelsk«.

Petrine Rosenlund Stryhn blev onsdag efterlyst af Sydøstjyllands Politi, som kort tid senere udsendte et overvågningsbillede fra Rema på Egeskovvej i Fredericia, som var det sidste livstegn fra den 19-årige gymnasieelev. Det gav pote, og fire dage efter sin forsvinden blev hun fundet gående Fredericiavej i Vejle, hvorefter hun blev bragt sikkert hjem.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx