Af Bo Norström Weile - 24/12-13 13:46

DF: Bombetrusler skal straffes - hårdtDF: Bombetrusler skal straffes - hårdt

Sæt straffene for bombetrusler i vejret, siger DF. Socialdemokraterne vil også tage emnet op i det nye år.

storybild

Sæt straffene for bombetrusler i vejret, siger DF. Socialdemokraterne vil også tage emnet op i det nye år. (Billede: Polfoto)

Dansk Folkeparti vil have justitsminister Karen Hækkerup (S) til at komme med et udspil, der kan sikre, at det straffes hårdere at komme med bombetrusler.

Bombetrusler straffes i dag typisk med omkring 30 dages betinget fængsel, selvom strafferammen er op til to års fængsel.

Bombetrussel i Odense smadrer juletrafikken
Bombetrussel i Odense smadrer juletrafikken

- Det er jo nærmest til grin at give en betinget straf. Det er der jo ikke nogen, der har respekt for. Betinget betyder oversat til almindelig dansk: Ingen straf nu og her, hvis det er første gang, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

Berlingske skriver søndag, at Statsadvokaten har rejst ønsket om at skærpe sanktionerne for trusler, der oftest er tomme, men har store omkostninger for samfundet.

Senest blev togtrafikken over Fyn lammet i fire timer på en af julens helt store rejsedage, da en mand i søndags indtelefonerede en bombetrussel mod Odense Banegård Center.

Politi troede hjemløs var bombemand
Politi troede hjemløs var bombemand

Peter Skaarup mener, at der er behov for et stærkere signal for at afholde folk fra de falske bombetrusler.

- Der er to muligheder. Enten arbejder man inden for de strafferammer, der er nu, så Rigsadvokaten kommer med en anbefaling til anklagemyndighederne rundt omkring i kredsene, at man skal gå efter en højere straf.

- Den anden mulighed er selvfølgelig, at man laver en lovændring, så man sender et klart signal ved at hæve straffen, siger han.

Efter bombetrussel: Passagerer kan få penge retur
Efter bombetrussel: Passagerer kan få penge retur

Dansk Folkeparti foretrækker det sidste. Gerne sammen med en stærkere straf for at forstyrre togtrafikken ved at stjæle køreledninger, som er lavet af kobber.

I regeringen er Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, parat til at tage en debat om strengere straffe for bombetrusler, når Folketinget samles i det nye år.

- Jeg er helt med på, at vi får set efter, om straffene generelt står mål med forseelsen, og om det vil have en præventiv effekt for den her slags forbrydelser at ændre strafferammen. Det handler både om fængselsdomme og erstatningsansvar, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Bror til fransk politihelt: Han...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx