Af Ritzau - 03/10-16 16:44; Opdateret: 03/10-16 18:26

Tys-tys-kilde fastholder uskyld trods salg af oplysningerTys-tys-kilde fastholder uskyld trods salg af oplysninger

I politiafhøring har it-operatør erkendt at have tjent mange tusind på at sælge oplysninger til Se og Hør.

storybild

Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen repræsenterer den såkaldte tys-tys-kilde i Se og Hør-sagen. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

En tidligere it-operatør erkender, at han gennem flere år i sit arbejde for Nets tjente tusindvis af kroner på at sælge oplysninger om kendte mennesker til ugebladet Se og Hør.

Alligevel nægter den 47-årige it-mand sig skyldig i overtrædelse af straffelovens paragraffer om hacking og bestikkelse.

I forbindelse med den niende retsdag i den såkaldte Se og Hør-sag havde anklagemyndigheden egentlig planlagt at afhøre den tiltalte it-operatør.

Men ligesom på retssagens første dag valgte han at tie.

I mangel på ord fra sagens hovedperson dokumenterede specialanklager Morten Frederiksen i stedet, hvad manden fortalte politiet tilbage i 2014.

Af afhøringen fra dengang fremgår det, at han i vidt omfang erkender de faktiske forhold.

Blandt andet står han ved, at Se og Hør i årene 2008-2011 betalte ham cirka 300.000 kroner for oplysninger om kendtes brug af kreditkort.

- Han lavede sine søgninger, når han var på arbejde, og når han havde fri, står der i politirapporten.

Det første tip handlede om prins Joachim og prinsesse Maries bryllupsrejse til Canada i 2008. Siden fulgte oplysninger om blandt andre tv-værten Line Baun Danielsen og politikeren Morten Helveg Petersen.

- Og han huskede især Michala Kjær (datter af Janni Spies og Christian Kjær, red.), for hun var meget "hot", skal den tiltalte have sagt.

Når den såkaldte tys-tys-kilde alligevel nægter sig skyldig, skyldes det ifølge forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen først og fremmest, at der efter hans opfattelse ikke er tale om hacking.

Anklagemyndigheden hævder, at den tiltalte mindst 31 gange uberettiget skal have nulstillet Nets-medarbejderes adgangskoder. Herefter skal han have brugt deres konti til at snage i kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Men ifølge Michael Juul Eriksen havde hans klient netop beføjelse til at nulstille de ansattes adgangskoder.

- Derfor er jeg ikke enig, når anklagemyndigheden hævder, at det skal være sket "uberettiget", lyder det fra advokaten.

Ud over tys-tys-kilden er tre tidligere chefredaktører og to journalister på Se og Hør tiltalt i sagen. Også de nægter sig skyldige.

Tirsdag skal Line Baun Danielsen og Morten Helveg Petersen fortælle retten, hvordan de har oplevet den påståede overvågning.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx