Af - 21/08-14 11:53; Opdateret: 21/08-14 14:23

Franskmænd vil forbyde dansk ChampagnebrusFranskmænd vil forbyde dansk Champagnebrus

Franske champagne-baroner vil få EU og Fødevarestyrelsen til at forbyde den populære danske sodavandsis Champagnebrus. Årsag: Den kommer ikke fra Champagne-distriktet.

storybild

'Danskerne har nydt denne populære limonadeis Champagnebrus med sportssmag og vekao-overtræk siden 1950-tallet,' praler Frisko på sit website.

Afstemning
Hvad synes du om, at de vil forbyde 'Champagnebrus'?

Men det kan snart være slut.

Folk dør af pølse: Imens forbyder myndighed en øl
Folk dør af pølse: Imens forbyder myndighed en øl

- Navnet Champagnebrus er klart ulovligt og markedsføringen skal ophøre, oplyser franske Bureaux du Champagne til metroxpress.

Lav din taleboble: Hvad skal Champagnebrus nu hedde?

Bureaux du Champagne er en sammenslutning af stenrige franske champagne-bønder, som med en hær af advokater worldwide forfølger alle, der krænker dem ved at misbruge betegnelsen 'Champagne' for produkter, der ikke er mousserende vine fra Champagne-disktriktet i Frankrig.

Bureaux du Champagne henviser til en ny dom fra landsretten i München, Tyskland, hvor en dommer forbød discountkæden Aldi af markedsføre en is under navnet Champagne-sorbet.

Men meget tyder på, at Bureaux du Champagne ikke behøver bekoste penge på at føre en sag med Frisko, som er ejet af en af verdens største og mest velhavende fødevarekoncerner Nestlé, som også har ihærdige advokater ansat.

Midt under nyere tids mest dødelige fødevareskandale greb danske Fødevarestyrelsen ind med EU's fødevareforordning i hånden over for Jens Steffen Hansen, som driver et mikrobryggeri i Næstved.

Læs kontrolrapporten her.

Hansen var i strid med EU-reglerne nemlig kommet til at kalde sin danske øl 'Champagneøl' og det kostede en indskærpelse, den er jo ikke fra Champagne-distriktet, Frankrig.

Frisko kan få samme sanktion.

Myndighed: Champagnebrus er reddet
Myndighed: Champagnebrus er reddet

Metroxpress har i dagevis forsøgt at få en kommentar fra Frisko.

Det forlyder, at der i dag kommer en udtalelse om, ligesom metroxpress har bedt Fødevarestyrelsen vurdere, om den vil gribe ind og forbyde Champagnebrus.

Lav din taleboble: Hvad skal Champagnebrus nu hedde?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Stor eftersøgning med helikopter og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx