Af Ritzau - 16/04-14 12:15

K: EU skal ikke forhindre forsvar mod pædofileK: EU skal ikke forhindre forsvar mod pædofile

- Vi er nødt til at have en stopklods over for pædofili, siger Bendt Bendtsen om nye EU-regler, som begrænser idrætsforeningers pædofili-forsvar.

storybild

Det konservative medlem af EU-parlamentet, Bendt Bendtsen, vil forsvare idrættens indsats mod pædofile. (Billede: Polfoto)

Danmark må finde en undtagelse, så idrætsforeninger også i fremtiden kan forhindre pædofile og andre sexkrænkere i at blive trænere for børn og unge.

EU kan lukke pædofile ind i idrætsklubber
EU kan lukke pædofile ind i idrætsklubber

Det siger medlem af EU-Parlamentet Bendt Bendtsen (K), efter at det er kommet frem, at en EU-forordning kan forhindre idrætsforeningerne i at registrere sexforbrydere.

- Jeg mener nok, man kan finde en løsning. Der er vel ikke nogen, der ikke kan se, at vi er nødt til at have en stopklods over for pædofili, siger han.

Massiv kritik: Nyt lovforslag lovliggør pædofili
Massiv kritik: Nyt lovforslag lovliggør pædofili

Idrætsforeningerne fører et register, hvor alle med en dom på området registreres. Men hvis den nye persondataforordning bliver vedtaget, vil det ikke længere være muligt.

Forordning vil nemlig forhindre idrætsforeninger i at håndtere persondata. Og når dommen ikke længere fremgår af børneattesten, vil idrætsforeningerne ikke kunne se den. Hvor længe, dommen står på attesten, afhænger af forbrydelsen og straffen.

Halvdelen af alle sexofre er under 15 år
Halvdelen af alle sexofre er under 15 år

Bendt Bendtsen vil nu tage kontakt til de politikere, der skal forhandle om forordningen. Han mener, at en løsning kunne være, at det kun er personnummeret og ikke hele navnet, der fremgår af registret.

- Jeg tror nok, det skulle være muligt. Vi skal sørge for, at idrætsforeningerne også i fremtiden kan føre et register, siger han.

Siden 2005 har det været et lovkrav, at alle idrætsforeninger skal indhente en børneattest på nyansatte trænere og ledere, som er i direkte kontakt med børn under 15 år.

Cirka 50 udelukkelser er registreret, siden arbejdet med børneattesterne begyndte i 2005.

I alt 240 personer med en dom, som giver en positiv børneattest, har forsøgt at blive ansat til at arbejde med børn i for eksempel en børneinstitution eller i foreningslivet.

Tallene, der er fra Det Centrale Kriminalregister, viser altså, at knap en fjerdedel af de dømte forsøger at beskæftige sig med børn igen via idrætten.

Børns Vilkår: Pædofili-indsats har ikke virket
Børns Vilkår: Pædofili-indsats har ikke virket

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mor trodser eksperternes klare...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Stor guide: Sådan kan du lindre dine...
bt.dk
Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx