Af Jeppe Elkjær Andersen - 14/10-17 18:47

Pia Kjærsgaard har fået testet sit DNA: Så mange procent dansker er hunPia Kjærsgaard har fået testet sit DNA: Så mange procent dansker er hun

Fem folketingspolitikere har deltaget i en DNA-undersøgelse for at få bestemt deres ophav.

storybild

Pia Kjærsgaard, Folketingets formand fotograferet i 2015. (Billede: Nils Meilvang/Scanpix 2017 (arkiv). )

Folketingets forkvinde, Pia Kjærsgaard, har sammen med fire kollegaer på tinge fået testet sin DNA med henblik på at finde ud af, hvor dansk hun i virkeligheden er. Og hvis det gælder om at være mest dansk, så 'vandt' Pia Kjærsgaard dysten.

Den tidligere formand for Dansk Folkeparti er nemlig hele 78 procent skandinavisk, viser testen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Dermed er hun mere skandinavisk end de andre fire politikere, som deltog i testen - Morten Østergaard (RV), Magnus Heunicke (S), Stine Brix (EL) og Ida Auken (RV).

»Det var meget behageligt at finde ud af. Det har jeg det rigtig godt med. Og det er jo åbenbart en seriøs test. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på forinden, om det ville komme frem, at jeg stammede fra den anatolske højslette,« siger Pia Kjærsgaard om testen til mediet.

Nummer to, når det kom til mængden af skandinavisk DNA, var den tidligere transportminister Magnus Heunicke. Han havde 67 procent skandinavisk DNA.

En fjern tante

Ud over at have 78 procent skandinavisk DNA, så består Pia Kjærsgaard af 10 procent britisk DNA, fem procent vesteuropæisk og tre procent fra Irland. Og så har hun tre procent kaukasisk DNA - det er et område mellem det Kaspiske Hav og Sortehavet, med lande som Georgien, Armenien, Aserbajdsjan, det nordlige Irak og det Østlige Tyrkiet.

Det havde Pia Kjærsgaard dog en munter forklaring på:

»Det må være en fjern tante, der har haft en god oplevelse på en ferie i Tyrkiet. Men det er i orden - tre procent kan vi godt klare,« siger hun til Ekstra Bladet.

Offentliggørelsen af politikernes DNA fandt sted hos De Radikales i forbindelse med Kulturnatten fredag aften.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde reddede to-årig dreng væk fra...
bt.dk
Nægtede at følge...
bt.dk
Filmet på video: Talte prins William...
bt.dk
Dansk Supermarked præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx