Af Ritzau - 07/07-16 10:08; Opdateret: 07/07-16 10:33

Socialrådgivere: Jobcentre skal måles på varigt arbejdeSocialrådgivere: Jobcentre skal måles på varigt arbejde

Rammerne på jobcentret er vigtigt i en rangorden af kommunernes evne til at få folk i job, mener formand.

storybild

Dansk Socialrådgiverforenings formand Majbrit Berlau giver regeringens planer om en rangliste af kommunernes evne til at få folk i job en lunken modtagelse. (Billede: Scanpix/Linda Kastrup)

Regeringens forslag om at lave en rangliste over kommunernes evne til at få ledige i job, kan blive meget interessant eller rent ud sagt tidsspilde, lyder det fra formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau.

Det hele kommer ifølge formanden an på, hvordan beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) vil lave ranglisten, og hvad der skal måles på.

- Der skal måles på, om folk er kommet i varigt arbejde, hvilke metoder man har brugt, og hvilke uddannelsesinitiativer der har været taget.

- Men også rammerne på jobcentret, hvor mange medarbejdere har de, hvordan er fordelingen af dem, hvilke metoder har man arbejdet med, og hvordan har man kontaktet erhvervslivet.

- Så begynder det at være interessant viden, som vi kan bruge til noget, siger Majbrit Berlau, der påpeger, at der allerede foregår noget måling mellem kommunerne inden for beskæftigelsesområdet.

Formanden påpeger, at det samtidig er vigtigt, at det er sammenlignelige kommunerne, der bliver sammenlignet.

Det er ifølge Berlingske også regeringens plan, at kommunerne skal placeres i grupper med sammenlignelige kommuner i forhold til blandt andet demografi og andelen af personer uden job.

Regeringen vil måle og offentligt rangordne kommunerne efter deres evne til at få folk i job.

Planen er, at borgmestre, kommunaldirektører og jobcenterledere vil få tilsendt ranglisten over kommunerne hvert kvartal.

På den måde skal mindre succesfulde kommuner lære af andre kommuner, som har større succes med at få folk fra offentlige forsørgelse i job.

- Så kan man fra kvartal til kvartal følge, om man bliver bedre, eller om man sakker bagud i forhold til de resultater, som andre kommuner under samme vilkår er i stand til at præstere, siger Jørn Neergaard Larsen til Berlingske.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx