Af Ritzau - 01/03-17 10:30; Opdateret: 01/03-17 11:15

Trumps dekret sender ikke danske soldater ud af SyrienTrumps dekret sender ikke danske soldater ud af Syrien

Der er ingen ændringer i den amerikanske udenrigspolitik, mener Anders Samuelsen og Claus Hjort Frederiksen.

storybild

Regeringen overvejer ikke at sende danske specialstyrker hjem fra Irak og Syrien, oplyser udenrigsminister Anders Samuelsen (LA). Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Hverken Donald Trumps dekret eller hans bifald af tortur får Danmarks regering til at overveje at trække danske specialstyrker tilbage fra landjorden i Irak og Syrien.

For der er ingen sammenhænge mellem Trumps dekret om indrejseforbud og den amerikanske regerings generelle udenrigspolitik.

Det siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) på et samråd om Danmarks militære samarbejde med USA efter Trumps tiltræden som amerikansk præsident.

- Jeg var selv tidligt ude og tage afstand fra dekretet. Men når det er sagt, så synes jeg også, vi skal være varsomme med at blande tingene sammen, siger Samuelsen og fortsætter:

- En ting er amerikansk indenrigspolitik. En anden ting er en fælles kamp mod Isil (den militante bevægelse Islamisk Stat, red.).

- Vor tids største trussel er Isil, og bekæmpelsen af Isil sker i en bred international koalition bestående af 60 andre lande.

- Det skal vi ikke blande sammen med Trumps dekret. Uagtet af hvad vi måtte mene om det, siger Samuelsen.

Der er heller intet, der tyder på, at den amerikanske politik, når det gælder tortur, har ændret sig, oplyser forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), der også er med på samrådet.

- Regeringen er ikke bekendt med, at der foreligger konkrete ændringer i en konkret politik eller praksis i anvendelse af tortur.

- Den amerikanske forsvarsminister, James Mattis, har også taget afstand til tortur, siger Claus Hjort Frederiksen.

Samuelsen understreger desuden, at Danmark vil overholde folkeretten og dermed aldrig tillade tortur.

Senest holdt Trump en tale natten til onsdag dansk tid, hvor han indledte med at tale om et mere forenet USA, som ellers ikke hidtil har været hans hovedbudskab. Han varslede også en indvandringsreform.

Talen hilser udenrigsministeren velkommen og omtaler den som langt mere præsidentiel end tidligere udmeldinger fra Trump.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Bookmaker har fået ny favorit: Han...
bt.dk
Klaus' kæreste gik fra ham på grund...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx