Af - 27/04-17 15:00

Store festivaler udsolgt på rekordtid: Nu advarer politiet mod falske billetterStore festivaler udsolgt på rekordtid: Nu advarer politiet mod falske billetter

Er du også en af dem, der ikke nåede at få billet til Skanderborg Festival eller Northside? Så er det en god idé at læse med her.

storybild

Skanderborg 2016 (Billede: Axel Schütt)

De to store, midtjyske festivaler kunne i år begge melde udsolgt rekordtid, og det har efterladt flere potentielle gæster uden en billet. For de folk kan de være fristende at købe sin billet af en privatperson. Men her skal man være meget opmærksom, advarer Østjyllands Politi i onsdagens døgnrapport.

Ifølge politiet har der nemlig været flere anmeldelser vedrørende videresalg af købte festivalbilletter til blandt andet Northside og Skanderborg Festival. Der er tale om både falske billetter og billetter, der aldrig er blevet modtaget af køberen.

Døende mand efterlod en lap papir til sin datter: Nu er hun multimillionær
Døende mand efterlod en lap papir til sin datter: Nu er hun multimillionær

Står man uden billet og vælger at gå på jagt på Facebook eller sider som Den Blå Avis og Gul og Gratis, er der flere ting, man skal være opmærksom på. Det fortæller Jakob Steenstrup, der er juridisk konsulent i Forbrugerrådet Tænk.

»Vi anbefaler selvfølgelig altid, at man holder sig til den officielle udbyder af billetterne. Men det er selvfølgelig svært, når der er udsolgt,« siger Jakob Steenstrup.

»Der er som sådan ikke noget i vejen for at købe privat, men man skal være meget opmærksom, for der findes masser af falske billetter og billetter til overpris. Det er et problem hvert år.«

Mimi fik stjålet sin Macbook med minder, da hun var på kirkegården og besøge sine døtres grav
Mimi fik stjålet sin Macbook med minder, da hun var på kirkegården og besøge sine døtres grav

Da det er ulovligt at videresælge billetter til overpris, anbefaler han blandet andet, at man insistere på, at billetten handles til den originale pris.

»Vælger man at købe privat, skal man insistere på at købe billetten til den oprindelige pris, da det er ulovligt i Danmark at videresælge til en højere pris. Derudover er det vigtigt at mødes fysisk med sælgeren og at få så mange kontaktoplysninger på vedkommende som muligt.«

For at undgå falske billetter og såkaldte billethajer, der sælger til overpris, har Skanderborg Festival oprettet funktioner, hvor man kan melde sig på en venteliste samt at handle billetter sikkert med andre.

Northside afholdes fra den 9.-11. juni, og Skanderborg Festival afholdes fra den 9.-13. august.

Amerikanske smøgproducenter har kronede dage
Amerikanske smøgproducenter har kronede dage

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du en elektronisk p-skive? Så...
bt.dk
Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Skat og politiet har snuppet biler og...
bt.dk
Mimi Jakobsen: Sømandsboss kaldte mig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx