Af - 16/04-15 22:51

Ny aftale nedbringer brug af antibiotikaNy aftale nedbringer brug af antibiotika

En ny MRSA-aftale nedbringer brugen af antibiotika med 15 procent over de næste fire år.

storybild

De søde grise er i årevis blevet proppet med antibiotika. Fra 2011 til 2013 steg forbruget fra 81 ton til 90,6 ton. (Billede: Polfoto/arkiv)

Dansk landbrug står overfor en kraftig reduktion i brugen af antibiotika.

Torsdag aften blev Folketingets partier enige om en MRSA-plan, der skal nedbringe forbruget af antibiotika i dansk landbrug med 15 procent frem mod 2018.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) er glad for den ny aftale.

- Det vigtigste er helt klart, at vi nu nedbringer brugen af antibiotika markant med 15 procent over de næste fire år. Det vil sige, at vi nu er oppe på samlet set at reducere med 30 procent på en tiårig periode, siger han til Ritzau.

Fødevareminister varsler stor reduktion i antibiotikaforbrug
Fødevareminister varsler stor reduktion i antibiotikaforbrug

Historisk opdagelse: Forskere finder ny supermedicin
Historisk opdagelse: Forskere finder ny supermedicin

Ifølge fødevareministeren endte aftalen med at ramme lige præcis den reduktion, han har argumenteret for, og derfor er han "godt tilfreds":

- Vi skal huske på, at udgangspunktet for forhandlingerne var, at SF og Enhedslisten på den ene side ønskede større reduktioner, og at de borgerlige på den anden side syntes, mit udspil om 15 procent var alt for højt.

- Derfor er det meget naturligt, at det ender på mit udspil, som jo ikke bare er taget ud i luften. Det bygger på det forslag, som den ekspertgruppe, vi har nedsat, kom med tidligere på året, siger ministeren.

Ud over reduktionen af antibiotikaforbruget indeholder aftalen blandt andet hygiejnetiltag, der har fokus på at hindre spredning af husdyr-MRSA til det omgivende samfund, overvågning af udviklingen i husdyr-MRSA og forskning i smitteveje.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx