Af - 18/09-14 08:58

Papes politik overskygget af historier om fodbold og seksualitetPapes politik overskygget af historier om fodbold og seksualitet

Mediedækningen af historierne om den konservatives seksualitet og gerninger som borgmester i Viborg har overskygget hans forsøg på at få præsenteres partiets mærkesager.

storybild

Formandsskiftet hos De Konservative har mere handlet om Søren Pape Poulsens person og fortid end om den konservative politik. (Billede: Polfoto)

Da De Konservative i august valgte at erstatte Lars Barfoed med Søren Pape Poulsen på formandsposten, skete det i erkendelse af, at partiet havde brug for en ny frontfigur til at præsentere partiets politik. Men den satsning er ikke kommet godt fra start, viser en analyse af Papes mediedækning i hans første måned lavet af medie- og analysebureauet Retriever.

- Det var en unik chance, de havde i august, og den skulle de have udnyttet noget bedre, konstaterer Altingets politiske kommentator Erik Holstein.

Styrelsen undersøger Søren Pape
Styrelsen undersøger Søren Pape

Den konservative politik er nemlig blevet overskygget af personsager: For mens det er lykkedes at få konservative mærkesager som skat, indbrud og lektiecafe nævnt 230 gange i de landsdækkende medier, har to andre sager fået næsten fire gange så meget opmærksomhed:

Sagen om om mulig ulovlig støtte til den lokale fodboldklub, Viborg FF, i Papes tid som borgmester i Viborg er blevet nævnt 627gange, mens historien om, at den konservative formand stod frem som homoseksuel, blevet omtalt i 238 tilfælde.

Blå blok vil sænke den kriminelle lavalder
Blå blok vil sænke den kriminelle lavalder

Særligt sagen om støtte til Viborg FF er kommet bag på Søren Pape selv.

- Det er en sag, der er blevet behandler for tre år siden, og som har været en åben sag i byrådssalen. Så det kom også bag på mine byrådskolleger, siger den konservative formand til metroxpress.

Som et nyt navn på den landspolitiske scene er det dog ikke så overraskende, at medierne interesserer sig for hans person og fortid, siger han. Derfor har det også været afgørende for partiet at få gennemført et lederskifte i god tid inden et valg, så folk har haft tid til at lære en ny formand at kende.

Engell: Pape står med en rigtig møgsag
Engell: Pape står med en rigtig møgsag

- Selvom jeg har forsøgt at introducere et par emner, så er det nok meget naturligt, at vi skal have overstået det her med, ”hvem er han”, og ”hvad har han med sig”, inden vi kan tale politik, siger Søren Pape Poulsen.

Ifølge Altingets politiske kommentator Erik Holstein viser Søren Papes første måned dog, at De Konservative ikke har haft styr på deres kommunikation i forbindelse med formandsskiftet. Forestillingen om, at sagen om Viborg FF ikke ville fylde det store, var naiv, mener Erik Holstein. Og samtidig burde Søren Pape Poulsen have haft skarpere politiske udmeldinger til sit første pressemøde som formand end at gentage den konservative modstand mod lektiecafeer.

Torsten Nielsen er ny Viborg-borgmester
Torsten Nielsen er ny Viborg-borgmester

- En ny leder skal ikke nødvendigvis lægge partiets politik drastisk om, men de kunne have fundet nogle ting, der var mere debatskabende. Det lykkedes for eksempel Venstre at få sat asylpolitikken på dagsordenen igen hen over sommeren med, siger Erik Holstein.

Det er dog efterfølgende kommet frem, at Søren Pape først kom på plads som ny konservativ formand få dage før formandsskiftet, og det har selvfølgelig også gjort skiftet mere kaotisk, påpeger Erik Holstein.

Ærlig Søren Pape: Jeg er homoseksuel, adopteret og kristen
Ærlig Søren Pape: Jeg er homoseksuel, adopteret og kristen

Selv håber Søren Pape Poulsen, at han kan få luft under vingerne, når De Konservative holder landsmøde i september:

- Det politiske skal gerne fylde meget mere fremadrettet, og det helt store afsæt er selvfølgelig den tale, jeg skal holde på vores landsråd, og som jeg sidder og skriver på lige nu, siger han.

Rohde i spil som spidskandidat til borgmester i Viborg
Rohde i spil som spidskandidat til borgmester i Viborg

Og netop landsrådstalen kan være en mulighed for den konservative formand, der er kendt som en god taler, påpeger Erik Holstein.

- Han kan sagtens holde en brandtale, der skaber opmærksomhed i medierne. Men det konservative landsråd kommer efter en weekend med tre andre landsmøder. De burde have satset alt på at få kontrol over dagsordenen den første tid med mærkesager, der var så stærke, at de havde spillet en større rolle i den her undersøgelse, siger Erik Holstein.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
Japanere knuser dansk drøm om ny...
bt.dk
Maleri af kronprins Frederik deler...
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx