12/01-16 10:01

Borgmestre: Flere realiserer drømmen om landetBorgmestre: Flere realiserer drømmen om landet

Syddjurs og Læsø Kommuner oplever et voksende antal bolighandler. Det er in at bo på landet, siger de.

storybild

Horse standing in a buttercup field, Smaland, Sweden. Keywords: Nordic, Sideview, Standing, Yellow, Cloud, Tree, Horse, Horizontal, Bloom, Flower, Nature, Planting, Agriculture, Sky, Architecture, Farm, Mammal, Garden, Buttercup, Outdoors, Sweden, Smaland, Growth, Day, Scandinavia, Rural, Europe, Farming, House, idyll, oak, field, Rural scene, farm, No people, Herbivorous, working animal, domestic animals, One animal, travel destinations, Building Exterior, Vibrant Color, Building Structure, Photography, Animal Themes, Adult Animal, Built Structure, bloom, Color image, Outside, Serene, oak tree, blossom, flower Modelreleased: NO Property Released: NO Batch4_RM, 0411 (Billede: Polfoto/Pierre Rosberg)

Lave renter og en voksende tiltro til fremtiden har for alvor sat gang i bolighandlen i Danmark.

Ifølge tal fra boligsiden.dk steg antallet af handler af villaer og rækkehuse med en femtedel i 2015 til over 42.000.

Og den positive tendens har nu for alvor spredt sig fra storbyerne og ud i landet.

Det mærkes blandt andet i Syddjurs Kommune, hvor antallet af handler er steget med 43 procent.

LÆS OGSÅ: Hovedstaden bliver yngre, mens provinsen bliver ældre

Ifølge borgmester Claus Wistoft (V) er det blandt andet de stigende huspriser i Aarhus, der får flere til i stedet at vælge en bolig i Syddjurs.

- Men det ligger også i tiden, at flere ønsker at realisere drømmen om at flytte på landet. Får de ikke job i kommunen, pendler de. Flere accepterer at have længere til jobbet og udnytter tiden frem og tilbage til at arbejde i, siger Claus Wistoft til Ritzau.

Han siger desuden, at kommunen har gjort meget ud af at brande sig selv med helsidesannoncer i dagspressen.

- Og så har begivenheder som DM i cykling og besøg af regentparret også medvirket til at sættes fokus på vores kommune, siger Claus Wistoft til Ritzau.

LÆS OGSÅ: BLOG: Drop nu kampen for udkantsdanmark

Også Læsø Kommune oplever en betydelig fremgang, og borgmester Tobias Birch Johansen (Læsø Listen) er ikke i tvivl om årsagen:

- Vi har fået 156 nye læsøborgere, og de skal jo have et sted at bo. Vi har selvfølgelig stadig huse til salg, men der er blevet færre de seneste år, siger han til Ritzau.

Han oplever, at flere end tidligere er parate til at gå på kompromis med deres karriere for i stedet at bo på landet.

- Det er blevet in at tænke mere på familien end bare at komme derudaf med karrieren. Man stiller sig tilfreds med en lidt lavere indkomst for i stedet at få en højere livskvalitet, siger han.

LÆS OGSÅ: S og V afviser blankt at indføre karensdage for ministre

Nogle flytter til øen, fordi de får job, andre beholder jobbet på fastlandet og pendler.

- Tit ser vi, at den ene i et ægtepar får job på Læsø, og så rejser den anden frem og tilbage. Nogle på daglig basis, mens andre er hjemme for eksempel fire dage om ugen og arbejder uden for øen tre dage, siger Tobias Birch Johansen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx