Af - 09/06-17 21:40

Marita udsat for livfarligt hærværk: 'Folk, der kan få sig selv til det, må være hjerteløse'Marita udsat for livfarligt hærværk: 'Folk, der kan få sig selv til det, må være hjerteløse'

Chokeret mor troede ikke sine egne øjne.

storybild

Privatfoto.

Marita Mathiasen fra Brøndby fik sig en ubehagelig oplevelse, da hun i sidste uge skulle ud og cykle.

Da hun kom ned til sin cykel, opdagede hun nemlig hurtigt, at bagagebæreren med barnesædet sad løst. Nogen havde løsnet de to bolte, der holdt det fast.

- Det er skræmmende, at folk ikke har bedre ting at tage sige til, siger Marita Mathiasen til BT.

Det er ikke længe siden, at hendes svigerfar tjekkede og efterspændte hendes cykel, så hun er ikke et sekund i tvivl om, at nogen, helt overlagt, har fjernet de to bolte, der holdt bagagebæreren og dermed også barnesædet fast.

Livsfarlig trend: Ukendte gerningsmænd løsnede Martins bildæk
Livsfarlig trend: Ukendte gerningsmænd løsnede Martins bildæk

Cykelhærværket kunne have haft store konsekvenser, hvis Marita Mathiasen, som så ofte før, havde haft sin to-årige datter med. Det havde hun heldigvis ikke.

- Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg havde gjort, hvis der var sket noget med min datter, siger Marita Mathiasen, som fortæller, at der længe har været folk i hendes lokalområde, der har piftet cykler.

At nogen har taget drengestregerne til dette niveau, går dog over hendes forstand:

- Jeg kan ikke forstå, at man ikke har bedre ting at tage sig til. Folk, der kan få sig selv til at gøre sådan noget, må være hjerteløse - det er i hvert fald nogen, der ikke har respekt for andres liv og velvære.

Den ubehagelige oplevelse har sat sine spor hos Martia Mathiasen, som ikke tager nogen chancer, når hun skal ud og cykle.

- Jeg tænker på det hver dag. Jeg er jo bange for, at cyklen lige pludselig falder fra hinanden, og min datter ryger af. Derfor tjekker jeg altid min cykel, inden jeg bruger den - ekstra meget, når min datter skal med.

Mor advarer: Ny farlig leg sender børn på hospitalet
Mor advarer: Ny farlig leg sender børn på hospitalet

Marita Mathiasen har ikke valgt at kontakte politiet i forbindelse med episoden, men hvis det sker igen, vil hun ikke tøve med at anmelde det - og hun opfordrer andre til at tjekke deres cykel grundigt, inden de sætter sig op på den.

Oplevelsen med cykelhærværk kommer i kølvandet på en anden livsfarlig trend, der florerer i Danmark. I den seneste tid har der nemlig været flere eksempler på bilister, der har fået løsnet hjulboltene på deres dæk, så hjulet faldt af eller har været lige ved det.

LÆS OGSÅ: Ny rejsetrend forarger: - Skamløse møgsvin!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx