Af Jonas Vester - 12/02-18 14:51

Prins Henriks nære veninde: Vi er rigtig kede af detPrins Henriks nære veninde: Vi er rigtig kede af det

Mens kongefamilien henover weekenden har været samlet om alvorligt syge prins Henrik, håber én af prinsens nærmeste venner på at se ham rask igen snart.

storybild

(Billede: Keld Navntoft)

I toppen af artiklen kan du se dronningen ankomme til Rigshospitalet tidligere søndag.

Hele Danmark har holdt vejret, siden Kongehuset fredag oplyste offentligheden om, at prins Henriks tilstand er blevet forværret.

Og hjemme hos galleriejer Patricia Asbæk, der sammen med sin mand Jacob Asbæk har været nære venner af prins Henrik og dronning Margrethe gennem en menneskealder, blev nyheden om prinsens forværring da også modtaget med triste miner. Det siger 72-årige Patricia Asbæk til BT.

Galleriejer Patricia Asbæk har gennem mange år været en nær ven af prins Henrik og dronning Margrethe. Hun håber inderligt, at prins Henrik kan komme sig over sin alvorlige sygdom. (Billede: Nikolai Linares)

»Vi er rigtig rigtig kede af det. Sådan er det, når sygdom rammer en nær ven. Man er jo forfærdelig ked af det i sådan en situation, og vi håber det bedste for ham. Vi håber inderligt, at prinsen kan komme sig og blive rask igen,« siger Patricia Asbæk, der er mor til skuespilleren Pilou Asbæk.

Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet i slutningen af januar med sygdom, der var opstået på en ferie i Egypten. Senere kom det frem, at prinsen blandt andet var undersøgt for en tumor i venstre lunge.

Patricia Asbæk går ligesom resten af Danmark og venter på nyt om prinsens tilstand, men i mellemtiden glæder hun sig trods alt over, at kongefamilien og prins Henriks nærmeste flittigt har besøgt ham ved sygesengen på Rigshospitalet.

»Vi ved ikke mere end andre, vi venter kun på, at Kongehuset skal melde nyt ud. Men vi er glade for at se, at familien er samlet omkring prinsen, det er kun godt for ham,« siger Patricia Asbæk.

Kongefamilien besøgte i samlet flok prins Henrik lørdag, og søndag har kronprinsparret og deres fire børn besøgt prins Henrik, ligesom prins Joachim, prinsesse Marie og dronningen få timer senere også lagde vejen forbi Rigshospitalet.

Kongehuset har søndag eftermiddag endnu ikke meldt nyt ud om prins Henriks tilstand.

På billedet: Dronning Margrethe forlader Rigshospitalet, hvor prins Henrik fortsat er indlagt. Søndag den 11. februar 2018. (Billede: Jonas Olufson/Scanpix 2018)

  • Februar 2018: Prins Henriks tilstand forværres alvorligt, oplyser kongehuset. Kronprins Frederik har derfor afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege, og er i Danmark. Her er hele kongefamilien samlet om prins Henrik.

  • Januar 2018: Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet. Indlæggelsen sker i forlængelse af sygdom opstået i Egypten.

  • September 2017: Kongehuset meddeler, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket. En måned tidligere vakte prinsen stor opsigt, da han meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke som planlagt.

  • August 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben. Smerterne er eftervirkninger fra operationen i juli, som ellers forløb efter planen. Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb. Han er indlagt i lidt mere end en uge.

  • Juli 2017: Prins Henrik bliver opereret på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Han bliver opereret i højre lyske og får en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Operationen bliver foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger. Prinsen er indlagt i omkring en uge i forbindelse med indgrebet.

LÆS OGSÅ: Prins Henriks nære ven: Det er gået meget hurtigt - jeg har bange anelser

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde dræbt i trafikulykke i København
bt.dk
Dansk sports-komet scorer vild...
bt.dk
FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx