Hver anden dansker vil have grænsebommeHver anden dansker vil have grænsebomme

Halvdelen af befolkningen er enige med DF i at genindføre grænsekontrol, men EU-ekspert slår fast, at det ikke virker mod kriminalitet.

storybild

Hvis det står til Dansk Folkeparti og næsten hveranden dansker skal der opstilles grænsebomme ved den dansk-tyske grænse. (Billede: Polfoto/Carsten Andreasen/arkiv)

Mens Dansk Folkeparti i det politiske landskab står isoleret med sit ja til genindførslen af grænsekontrol, er stemningen anderledes positiv i befolkningen.

44 procent af danskerne mener, at grænsebommene skal op at stå igen. Lige så mange siger nej, mens 13 procent endnu ikke har taget stilling. Det viser en måling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

LA: DF kan få grænsebom for afskaffelse af topskat
LA: DF kan få grænsebom for afskaffelse af topskat

Dansk Folkepartis spidskandidat til EU-parlamentet, Morten Messerschmidt, er glad for den folkelige opbakning:

- Det bekræfter, at befolkningen er med os, og det er et kæmpe rygstød så tæt på EU-valget. For mig er grænsekontrol lige så vigtigt, som at låse døren derhjemme, når man går i seng. Det er især vigtigt i forhold til de mange kriminelle, der kommer over grænsen.

Venstre afskriver gammel aftale med DF om grænsekontrol
Venstre afskriver gammel aftale med DF om grænsekontrol

Lige som Morten Messerschmidt mener en lille overvægt af danskerne, at kriminaliteten vil dale, hvis grænsekontrollen bliver indført.

Det er der dog ingen dokumentation for, fastslår EU-ekspert Marlene Wind.

- Al forskning viser, at det er samarbejde over grænserne, der virker. Gerne med stikprøvekontroller og razziaer, men systematisk kontrol har ingen dokumenteret virkning mod kriminalitet.

Rumænske kriminelle overrender København
Rumænske kriminelle overrender København

Det er venstres EU-spidskandidat Ulla Tørnæs helt enig i.

- En grænsebom vil genere en masse lovlydige borgere og er ikke den rette vej at gå. Vi tror i stedet på en efterretningsbaseret toldkontrol og moderne metoder som for eksempel nummerpladescannere, siger hun til metroxpress.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du Sascha Dupont fra Hit med...
bt.dk
Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
Ben & Jerrys fejrer fødselsdag med...
bt.dk
Efter afsporing: Store forsinkelser...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx